Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски

...
Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски
Коментари Харесай

БОК награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски юношески олимпийски фестивал във Фриули Венеция Джулия 2023. Младите гении получиха своите награди от президента на БОК Стефка Костадинова. На церемонията в Гранд хотел София участва и президентът на Българска федерация ски Цеко Минев.

На приключилия през уикенда олимпийски фестивал младите български състезатели завоюваха три медала - два сребърни и един бронзов, всички в сноуборда. Това е най-хубавото достижение от основаването на зимния Европейски юношески олимпийски фестивал, началото на който е сложено в Аоста през 1993 година.

Петър Гергьовски завоюва сребро в паралелния великански слалом, Андреа Коцинова и Тервел Замфиров сребро в отборния великански слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос. Състезателите получиха златна значка от БОК.

Наградени бяха и техните треньори Анатолий Замфиров, Сотир Марков и Виктор Жеков.

" Много съм горда с достиженията ви. Доказахте, че зимният спорт в България е жив. Пожелавам ви да имате самочувствие, че сте българи. Сигурна съм, че вашият състезателен път занапред престои ", сподели Стефка Костадинова.

" Вие образно олицетворявате нашите дълги старания да реализираме триумфи в зимните спортове. Първо това стана в сноуборда с Александра Жекова и Радослав Янков, а в този момент вие показахте, че няма да има дупка след тях. Това, което се случва демонстрира, че сме на прав път. Благодаря на БОК за поддръжката. Ние сме едно заедно семейство и демонстрираме на всички по какъв начин би трябвало да се развива спорта и че сме горди българи ", съобщи Цеко Минев.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР