Българският офис на европейската прокуратура може да бъде даден като

...
Българският офис на европейската прокуратура може да бъде даден като
Коментари Харесай

Кьовеши: Българският офис на европрокуратура може да бъде даден като добър пример

Българският офис на европейската прокуратура може да бъде даден като добър образец, съобщи европейският основен прокурор Лаура Кьовеши след среща с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Според Кьовеши у нас са заложени положителни стандарти.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел съобщи след нейната и на премиера Николай Денков среща с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, че за това държавно управление битката с корупцията е висш приоритет:

" От диалога ни по другите тематики разбираме, че България може да бъде страна членка на Европейския съюз, задаваща стандарти. Благодаря ѝ за това мощно обръщение. Това ни натоварва и с още доста отговорност да продължим по пътя, по който от ден първи това държавно управление върви - битка с корупцията, ясна промяна в правосъдната система, конституционни промени ".

Помолена да коментар на отчета, съгласно който през бургаската рафинерия " Лукойл " е заобикалял европейските наказания върху съветския нефт, Кьовеши съобщи:
" В този миг компетенциите ни по тематиката са доста лимитирани. В същността на сходни закононарушения е контрабандата, където имаме избрани пълномощия. Имаме няколко случая. За страдание регламентът на европейската прокуратура се ползва по друг метод в обособените страни членки, по тази причина не можем да прилагаме пълномощията си на всички места, когато става дума за контрабанда ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР