Българският национален отбор при 19-годишните започна по перфектен начин европейските

...
Българският национален отбор при 19-годишните започна по перфектен начин европейските
Коментари Харесай

България би хита Исландия при 19-годишните

Българският народен тим при 19-годишните стартира по съвършен метод европейските квалификации. Те надвиха на стадион "Хаджи Димитър " в Сливен с 2:1 над шлагера в европейския футбол сега Исландия.

Този мач беше решен след късна драма. Резервата Тони Иванов откри по-малко от четвърт час преди края на мача, а след това играчът на Левски Станислав Иванов удвои и предреши всичко. Исландия вкара дузпа малко преди края, само че не остана време за поврат.

Българите бяха по-активни в този мач, като още първоначално изпуснаха няколко положения посредством Иван Тилев и Станислав Иванов. Стефан Любичич от исландския състав пропусна единствения късмет за отбора си преди почивката, откакто ударът му беше уловен от вратаря Димитър Шейтанов.

Най-чистата опция преди почивката пропиля Атанас Кабов, който от няколко метра не можа да уцели вратата. Отново той пропусна от страхотна обстановка и малко след почивката, а най-хубавият късмет за исландците не беше осъществен в 58-та минута, когато ударът на Тригвасон срещна горната греда.

Така се стигна до заключителните минути, в които пристигна и развръзката. Първо в 77-та минута нашите откриха резултата. Тогава капитанът Станислав Иванов, направил доста мощен мач, проби по левия фланг и откри на страхотна позиция Иван Тилев, чийто удар беше избит от вратаря. При добавката Тони Иванов се разписа от близка отдалеченост за 1:0.

Всичко изглеждаше завършило в 83-та минута. Тогава Станислав Иванов се подигра със отбраната на Исландия след страховит пробив и с удар от дребен отляво на вратата прониза мрежата за 2:0.

В 86-та минута исландците се върнаха в мача, откакто Финсон осъществя дузпа, а в заключителните секунди можеха да изковат и равенството, само че страхотна интервенция на вратаря Шейтанов ги лиши от това.

Така нашите момчета започнаха с победа в групата, в която са още Англия и Фарьорските острови. За идващия стадий на Европейското състезание се класират първите два отбора от всяка група.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР