Българският национален отбор по волейбол за мъже ще бъде част

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже ще бъде част
Коментари Харесай

България ще играе в Лигата на нациите при мъжете и през 2024-а година

Българският народен тим по волейбол за мъже ще бъде част от Лигата на нациите и през идващия сезон.

Това стана ясно по-рано през днешния ден, откакто два от директните съперници на " лъвовете " в лицето на Китай и Канада позволиха провали с по 0:3 гейма надлежно от Бразилия и Полша.

Загубите оставиха азиатците и " кленовите листа " с актив от по две победи и девет загуби в шампионата, до момента в който българите към този момент имат два триумфа и осем провали.

В последния кръг от конкуренцията обаче тимовете на Китай и Канада се изправят един против различен, което подсигурява, че най-малко един от тях ще завърши конкуренцията с баланс 2-10, каквото би станало и с момчетата на Пламен Константинов, в случай че те изгубят от Сърбия и Съединени американски щати в оставащите си две срещи.

Дори тогава обаче " трикольорите " ще имат преимущество в точките по отношение на директните си противници, което им подсигурява, че ще завършат най-малко пред един от тях в крайното класиране. Припомняме ви, че по правилник в Лигата на нациите вземат участие шест така наречен " чалъндж " тимове, които се борят за оцеляването си и този от тях с най-ниско класиране в края на шампионата отпада и отива да се бори за своето място на Чалъндж шампионата с още седем отбора, от които единствено ще бъде част от Лигата на нациите и през идващото издание.

По този метод в последните си две срещи тимът на България ще играе за своята чест, както и за допустимо най-предна позиция в крайното нареждане на Лигата на нациите. Съперници на " лъвовете " в мачовете до края са Сърбия, против които се изправяме през днешния ден (8 юли) от 23.30 часа българско време, и Съединени американски щати. Двубоят с американците е в понеделник рано сутринта (10 юли) от 6.30 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР