Българският национален отбор по волейбол за жени до 19 година

...
Българският национален отбор по волейбол за жени до 19 година
Коментари Харесай

България U19 е на четвъртфинал на световното първенство по волейбол

Българският народен тим по волейбол за дами до 19 година е четвъртфиналист на международното състезание, откакто в първия кръг на елиминациите младите " лъвици " съкрушиха един от домакините на шампионата Унгария.

Момичетата на селекционера Борислав Крачанов не оставиха никакви шансове на " маджарките " и ги победиха изрично с 3:0 (25:17, 25:19, 25:18) гейма.

Срещата стартира по проект за нашите девойки, които рано-рано взеха преднина в откриващия гейм и без особени проблеми я задържаха за крайното 25:17.

Във втората част унгарките оказаха малко повече опозиция и даже поведоха за малко при 14:12, само че след това българките още веднъж поеха контрола върху протичащото се на игрището и след 25:19 удвоиха преднината си в резултата.



Третият сет стартира по-добре за домакините, които в началните минути построиха задатък от 6:2, само че равенството бързо бе възобновено при 7:7, а до края нямаше какво да спре " лъвиците " по пътя към триумфа има с 25:18, с което те сложиха и точка на разногласието в дуела.

Микаела Стоянова бе над всички за успеха, завършвайки с 16 точки, а Ива Дудова наниза 11.

Така, България към този момент гледа към четвъртфиналите, в които нашите девойки ще игрят против тима на Съединени американски щати, който до този миг няма загуба в конкуренцията, а през днешния ден надигра с 3:0 (25:15, 25:15, 26:24) гейма състава на Доминиканската република.

Сблъсъкът против американките ще бъде този четвъртък (9 август), като в утрешния ден българките ще пътуват до Осиек, Хърватия, който ще бъде хазаин на финалната фаза на международното състезание.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР