Българският национален отбор по волейбол стартира в Лигата на нациите

...
Българският национален отбор по волейбол стартира в Лигата на нациите
Коментари Харесай

Лъвовете тръгнаха с 0:3 от олимпийския шампион

Българският народен тим по волейбол започва в Лигата на нациите с 0:3 гейма (-21, -24, -14) от олимпийския първенец Франция. На шампионата в Анталия " лъвовете " на Джанлоренцо Бленджини се опълчиха на " петлите " в първите две елементи, само че в третата нямаха причини. Срещата бе формален дебют за новия италиански селекционер. Бленджини размени освободения Пламен Константинов.
Срещу Франция в младия състав на българите мощен мач направи Симеон Николов, а няколко грачи дебютираха с националната фланелка.
В първия гейм мачът вървеше равностойно до 17:17. След това французите поддържаха нежна разлика от 1-2 точки, като след 20:22 бяха безгрешни и затвориха частта.
Вторият беше най-силен за българите. Изостанахме с 4:9, само че серия от четири следващи точки ни върна в играта, по-късно изравнихме при 11:11. Отвори се нова разлика, само че нова серия от три точки ни приближи. Дори стигнахме до 22:23, а след това и до 24:24. Брейк точка на французите обаче им даде стабилен задатък в мача.
В третия гейм " петлите " бързо демонстрираха, че са по-класния и отракан тим и направиха разлика от 9:2. В целия гейм нашите единствено един път съумяха да създадат две следващи точки - за 13:21 и 14:21. В последна сметка разумно изгубиха частта тежко.
Най-резултатни бяха Симеон Николов, Димитър Димитров и Илия Петков с по 7 точки. Шест добави капитанът Алекс Грозданов. За Франция Жан Патри означи 12 точки, а 11 добави Бартелеми Шинениезе.
Утре от 14 ч. България играе с Канада. В събота е срещата със Съединени американски щати, а в неделя - с Нидерландия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР