Българският национален отбор по волейбол отпадна на осминафинал на европейското

...
Българският национален отбор по волейбол отпадна на осминафинал на европейското
Коментари Харесай

Цветан Соколов: Явно изоставаме от другите, след като сме на това място

Българският народен тим по волейбол отпадна на осминафинал на европейското състезание, откакто загуби от Германия с 1:3 гейма. Така за втори следващ шампионат " лъвовете " ще бъдат отвън топ 8 на Стария континент.

Според капитана на отбора Цветан Соколов, класирането приказва задоволително, а конкуренцията сред националните тимове към този момент е на доста високо равнище.

" Всички страни играят по-различен волейбол. Израснали са механически, тактически. Нормално е да се вдигне равнището на всеки един народен тим. Ние очевидно изоставаме, откакто сме на това място ", съобщи пред bTV разочарованият Соколов.

Той проучва мача с Германия, като съобщи, че загубата е пристигнала, защото българските волейболисти не са се възползвали задоволително от рисковете, които са поемали.

Снимка: cev.eu

" Още първоначално - първия гейм, трябваше да го изиграем по много друг метод. Направихме доста неточности, доста леки топки ни паднаха, които трябваше да си вземем, изключително в подобен значим мач, без значение кой е тимът от другата страна. Германия ни даваше доста благоприятни условия да играем повече с топката. За жал не успяхме да осъществяваме това, което пристигна от наша страна, което можеше да обработим. Нормално е те да рискуват на сервис. Сбъркаха доста, само че имаше и хора, които влизаха в серии. Ние не можахме. Гледахме повече да рискуват, да им разрешаваме да играят. Просто не се получаваха нещата. Германия изиграха един прекрасен мач. За жал ние не успяхме ", сподели Соколов и добави:

" Отсреща имаш тим, който е доста първокласен в офанзива. Ако им прехвърлиш една топка ей по този начин, се получава това, просто няма по какъв начин да спечелиш. Опитахме се да рискуваме, не ни се получи. Не мисля, че е огромна разликата, само че те съумяват да играят по-изчистен волейбол. Ние имаме имена, които играят в огромни тимове, само че са научени по-малко да бъркат "

Снимка: CEV
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР