Българският национален отбор по художествена гимнастика приключи европейското първенство в

...
Българският национален отбор по художествена гимнастика приключи европейското първенство в
Коментари Харесай

България триумфира в класирането по медали на европейското по художествена гимнастика с общо 13 отличия

Българският народен тим по художествена гимнастика завърши европейското състезание в Баку, Азербайджан на първото място в класирането по медали, откакто отличното показване на родните грации обезпечи на страната ни общо 13 оценки - 5 златни, 5 сребърни и 3 бронзови.

По този метод нашите девойки станаха по едно и също време гимнастичките с най-вече трофеи от шампионата на Стария континент, а също така способстваха за това България да завърши шампионата с цели 13 медала на сметката си, повече от който и да е различен тим. Само за съпоставяне, втори по този индикатор е отборът на Израел с 8 оценки.

Отличното начало за страната ни обезпечи ансамбъла за девойки, който още в първия ден на шампионата завоюва три медала. Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова, водени от техните треньорки Кристина Иванова и Жанина Иванова, завоюваха сребро в многобоя, само че по-късно сграбчиха купите във финалите на пет въжета и пет топки.



При дамите пък мощното ни показване бе продължено от Боряна Калейн, който стана европейска шампионка в многобоя, а в същата конкуренция Стилияна Николова се окичи с бронз. На обособените уреди Калейн заслужи бронз на обръч и сребро на бухалки, до момента в който Николова сграбчи среброто на топка и бронза на лента. Третата ни представителка в самостоятелното Ева Брезалиева също се подреди измежду медалистките при дебюта си на европейско състезание, печелейки сребро на лента.



Така стигаме и до ансамбъла, който в събота вечер ни донесе голяма наслада, триумфирайки в конкуренцията в мнобоя. В последния ден от шампионата пък Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова завоюваха и сребърен орден във финала на пет обръча.



Не на последно място превъзходството на България в Баку бе затвърдена и от златното отличие в отборното съревнование, в което родните гимнастички победиха с близо 13.000 точки задатък пред втория в класирането Украйна.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР