Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 при гостуването си

...
Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 при гостуването си
Коментари Харесай

10 от Литва спряха България по пътя към първа победа в квалификациите за Евро 2024

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Българският народен тим по футбол приключи 1:1 при гостуването си на Литва  в дуел от група G на квалификациите за Евро 2024. Над 70 минути българите играха с човек повече, поради пряк червен картон на Юстас Ласичкас от домакините, само че все пак не съумяха да пречупят съпротивата на литовците. Така Тимът, воден от Младен Кръстаич, остава без победа в пресявките за шампионата на Стария континент, като това беше първа точка за " трикольорите " след три мача.

Голът на Литва падна след груба неточност при статично състояние в 15-ата минута, когато Едвинас Гвирдвайнис беше изтърван от играчите в бяло и вкара за 1:0. В 17-ата минута обаче Юстас Ласичкас повали Кирил Десподов след контраофанзива и получи пряк червен картон. След този миг Литва се прибра надълбоко в полето си и за българите нямаше доста шансове. Все отново в 27-ата минута след корнер, топката беше пратена до границата на наказателното поле, откъдето Марин Петков я изстреля и тя влетя в мрежата за 1:1.

През втората част българите реализираха напън, само че имаха огромни компликации в сгъстените пространства. Тимът по този начин и не сътвори чисто състояние като се изключи няколко разбърквания и не съумя да вземе трите точки.

Така след три мача България е без победа в групата си, като има тъждество и две загуби. Литва също е с една точка, само че от два изиграни мача. Следващият мач за " лъвовете " е на 20 юни, като тогава одобряват състава на Сърбия в Разград.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР