Българският национален отбор по футбол загуби с 1:3 от Литва

...
Българският национален отбор по футбол загуби с 1:3 от Литва
Коментари Харесай

България загуби от Литва с 1:3 квалификацията за Мондиал 2022

Българският народен тим по футбол загуби с 1:3 от Литва при гостуването си във Вилнюс в подготовка от група " C " за Мондиал 2022.

Литовците, които нямат триумфи във футбола, вкараха три попаденияи изпуснаха още няколко положения в края на мача.

Българите играха без концепция в предни позиции, а в отбрана играта им нямаше нищо общо с това, което демонстрираха при равенството с европейския първенец Италия.

България получи странна дузпа още в началотона дуела, която Димитър Илиев пропуснада осъществя в 14 минута.

Четири минути по-късно Арвидас Новиковас подаде към Юстас Ласицкас и той от близка отдалеченост осъществя за 1:0.

През втората част Кирил Десподов изравнив 64-тата минута.

В края на мача обаче Фьодор Черних осъществиха две бързи попадения в 82-та и 84-та минута на мача и Литва справедливо завоюва срещата.

Резултатът е фрапантен за България предвид на обстоятелството, че последната победа на Литва в квалификации е от преди 5 години, когато завоюва против тима на Малта. Освен това едвам за трети път през този век тимът на Литва вкарва три гола в формален мач - първите два случая са против Фарьорски острови през 2003г. и против Румъния през 2008г.

Българският народен тим по футбол пък към този момент в 16 следващи мача не може да вземе триумф като посетител.

След края на срещата селекционерът на националния ни тим по футбол Ясен Петров съобщи, че не е удовлетворен от изпуснатите шансове в офанзива и от детинските неточности в защита, които съгласно него не са непредвидени поради подмладяването на тима.

„ Всичко, което имахме като проект безусловно през днешния ден се провали. Знаехме по какъв метод ще играе Литва. Не бяхме съсредоточени. Нямаме опрощение за терен или за каквото и да било, тъй като ние си имахме нашите обстановки, можехме да поведем в резултата и мачът да е напълно друг. Успяхме да се върнем в мача, само че тъкмо за две минути изпуснахме самодейността. Една безусловно груба неточност при статично състояние, където трябваше бързо да се подредим обърна хода на събитията “, разяснява Ясен Петров.

Според него притеснителното е, че тимът ни има обстановки, само че не съумява да ги осъществя.

„ Съжалявам за тази загуба, само че тръгнали сме да подмладяваме един тим и неизбежно ще има такива неточности “, добави Ясен Петров.

Съставите на двата тима:

ЛИТВА : Шеткус, Вайткунас, Климавичиус, Шаткус, Баравякас, Сливка, Мегелайтис, Черних, Новиковас, Ласикас, Лаукжемис

БЪЛГАРИЯ : Мартин Луков, Андреа Христов, Петко Христов, Валентин Антов, Васил Божиков, Петър Витанов, Кристиян Малинов, Георги Йомов, Тодор Неделев, Кирил Десподов, Димитър Илиев.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР