Българският национален отбор по баскетбол заема 52-ата позиция в обновената

...
Българският национален отбор по баскетбол заема 52-ата позиция в обновената
Коментари Харесай

Баскет националите ни зад Вирджинските острови в класация

Българският народен тим по баскетбол заема 52-ата позиция в обновената ранглиста на ФИБА в международен мащаб. " Лъвовете " губят едно място след изиграването на следващия цикъл квалификации за международното състезание през 2019 година. Любопитното е, че с позиция пред нас е безизвестната баскетболна страна Вирджински острови. Играчите на Любомир Минчев дишат прахта още на тимове като Ангола и Сенегал, съобщи Sporta.bg.

Класацията е формирана на база резултати от мачове от районни предквалификации чак до край на Световно състезание. Тя включва Олимпиади и континентални купи. Предишният й вид включваше единствено позиционирането в извънредно класиране на континентални шампионати. Според новата система всеки мач носи по 1000 точки, а тимовете, участващи в него, си ги разпределят. Тежестта се дефинира от съответното състезание и стадия от него. Всеки по-преден кръг от огромно състезание носи повече точки на спечелилия.

Системата пресмята и по-скорошните мачове на тимовете с по-голяма тежест, до момента в който предходната смяташе всички мачове за последните осем години с идентична тежест. Също по този начин, успехите като посетител и против противници, които са по-високо в класацията, носят повече точки.

На първите три места без смяна остават надлежно Съединени американски щати, Испания и Сърбия. Франция е в подножието на върха, Аржентина е пета, а Литва губи една позиция до 6-ото място. Европейският първенец Словения дърпа с 5 позиции и нахлува в топ 10 на 7-ото място. Хърватия и Австралия също се изкачват стремително нагоре, а топ 10 добавя Бразилия.

Вижте обновената ранглиста на ФИБА тук.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР