Българският национален отбор по баскетбол допусна третата си поредна загуба

...
Българският национален отбор по баскетбол допусна третата си поредна загуба
Коментари Харесай

България не успя и срещу Черна гора на Евробаскет 2022

Българският народен тим по баскетбол позволи третата си поредна загуба в група А на Евробаскет 2022, откакто отстъпи с 81:91 на състава на Черна гора.

Момчетата на Росен Барчовски изиграха доста устойчиво първо полувреме, в което бяха по-добрия тим на паркета и в последна сметка се отдръпнаха на отмора с задатък от 46:45.

За страдание, по време на втората четвърт " лъвовете " останах без Станимир Маринов, който получи травма и след почивката въобще не се появи в игра.

Началото на третата част беше кошмарно за българите, които позволиха серия от 0:12, която се оказа решаваща за крайния излаз от срещата.

Все отново в средата на решителните 10 минути серия от осем следващи точки позоволиха на България да поведе при 75:73, само че тройка на черногорците още веднъж им върна водачеството при 76:75 и до края те не го изпуснаха.

Над всички още веднъж беше звездата на българския тим Александър Везенков, който приключи с 26 точки и 8 битки, а мощен мач за Българи изигра и Андрей Иванов, който приключи със 17 пункта. За Черна гора най-полезен стана Владимир Михайлович с 23 точки.

Въпреки тази загуба България резервира шансове за класиране на 1/8-финалите, само че за задачата " лъвовете " би трябвало да търсят победи в последните си два дубоя от групата против Белгия и Грузия. В идващия си мач националите ни се изправят против домакина Грузия на 6 септември (вторник) от 20.00 часа българско време, а срещата ще бъде излъчена в ефира на Българска национална телевизия 3 и на уеб страницата bntnews.bg/sport

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР