Българският национален отбор гостува на европейския шампион Италия в мач

...
Българският национален отбор гостува на европейския шампион Италия в мач
Коментари Харесай

Командата на Ясен Петров ще разваля тежка прокоба в гостуването на Италия довечера

Българският народен тим гостува на европейския първенец Италия в мач от група „ С “ на квалификациите за Мондиал 2022 в Зона Европа. Срещата на стадион „ Артемио Франки “ във Флоренция стартира в 21:45 часа.

Пред отбора на Ясен Петров стои освен задачата да се опълчи сполучливо на „ адзурите “, които единствено преди два месеца завоюваха Евро 2020, само че да сложат завършек на 40-годишната голова суша на „ лъвовете “ на Ботуша.

Последният случай, в който България вкарва гол като посетител на Италия е на 23 септември 1981 година, когато подчинение с 2:3 в Болоня. Домакините повеждат с 3:0 след две попадения на Франческо Грациани и едно на Джузепе Досена. Шест минути преди края Стойчо Младенов понижава. В 89-ата Благой Блангев от Ботев (Пловдив) връща още един гол, само че някои статистици водят това попадение като автогол на Досена.

Оттогава имаме четири гостувания в Италия, в които губим без да отбележим гол. На 20 септември 1989 година отстъпваме с 0:4 в контрола, играна в Чезена. Роберто Баджо бележи два пъти, един път се разписва Андреа Карневале, а Николай Илиев си вкарва автогол.

На 9 септември 2009 година губим с 0:2 в международна подготовка , играна в Торино. Фабио Гросо и Винченцо Якуинта са точни за „ адзурите “. Четири години по-късно (на 6 септември 2013 г.) записваме загуба с 0:1 в Палермо след гол на Алберто Джилардино. Последното ни посещение в Италия беше на 6 септември 2015 година, когато още веднъж в Палермо допуснахме проваляне с 0:1. Даниеле де Роси вкара от дузпа.

ИТАЛИЯ – БЪЛГАРИЯ

Днес от 21:45 часа по Българска национална телевизия 1
Флоренция, „ Артемио Франки “
Съдия: Сердер Гьозюбюк (Турция)

Контузени: няма
Наказани: няма

Баланс: 20 мача, 11 победи за Италия, 7 равенства, 2 победи за България, г.р. 35:16
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР