Българският национален отбор до 19 години завърши 0:0 с връстниците

...
Българският национален отбор до 19 години завърши 0:0 с връстниците
Коментари Харесай

България U19 стартира с нулево реми в европейските квалификации

Българският народен тим до 19 години приключи 0:0 с връстниците си от Шотландия в първия си мач от група 3 на европейските квалификации.

Първото състояние в мача бе за гостите в 5-ата минута, когато Дилън Рейд стреля от свободен удар, само че топката попадна в ръцете на вратаря Алекс Божев. В 15-ата капитанът на Шотландия Чарли Макартър от близка отдалеченост засече топката с глава, само че тя излезе в навън. В 18-ата минута бе първата обстановка за домакините. Преслав Бачев бе изведен в отлична позиция, само че стреля неопределено. В 22-ата минута Джони Емерсон стреля рисково от директен свободен удар, само че вратарят Алекс Божев улови топката. В 39-ата минута Преслав Бачев изведе в отлична позиция Борислав Маринов, който стреля, само че вратарят на гостите Уди Уилямсон избави. В 45-ата минута Неджиб Хаджа проби от ляво и стреля от съвсем нулев ъгъл, само че топката се отби в гредата.

В 46-ата минута България можеше да открие резултата. Преслав Бачев бе изведен в добра позиция и стреля, само че топката мина над вратата. В 55-ата минута българските национали още веднъж имаха опция да отбележат. Борислав Маринов бе открит в наказателното поле на гостите отляво и стреля от придвижване, само че вратарят Уди Уилямсон улови топката. В 57-ата минута Алекс Божев предотврати сигурен гол откакто избави рисков удар с глава на Чарли Макартър, който обаче се оказа, че е бил в засада. В 71-ата минута Джони Емерсон стреля рисково диагонално отдясно от към 20 метра, само че топката мина над вратата.

В първата среща от групата по-рано през днешния ден Сърбия победи Андора с 1:0.

Следващите срещи от групата са в събота и опълчват Андора против Шотландия и България против Сърбия.

Първите два тима от 13-те квалификационни групи плюс тимът от класиралите се на трето място с най-хубави индикатори против първия и втория се класират за Елитния кръг.

Състав на България – Алекс Божев, Михаил Цонев, Росен Маринов, Мартин Георгиев, Захари Атанасов, Антоан Стоянов, Преслав Бачев (80-ата мин. Кристиян Балов), Борислав Маринов (90+1 мин. Петър Кирев), Неджиб Хаджа, Чунг Нгуен До, Кристиан Бойчев (77-ма мин. Дамян Йорданов)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР