Българският национален интерес е войната между Русия и Украйна да

...
Българският национален интерес е войната между Русия и Украйна да
Коментари Харесай

Денков: Кога Радев е искрен - когато подписва европейски декларации или когато повтаря руски опорки

Българският народен интерес е войната сред Русия и Украйна да спре колкото се може по-бързо, само че това няма да стане с апели към Украйна. Войната е стартирана от Русия, тя би трябвало да изтегли войските си и бойните дейности може да спрат за един ден. Това съобщи министър председателят Николай Денков във връзка, че Украйна упорства да води войната.

Той прочете три цитата:

Посочи, че това са цитати от мадридската декларация на 29 юни 2022 година - 4 месеца след началото на войната, която е излязла от името на всички държавни ръководители, след среща на която е участвал Радев.
" Кога нашият президент е имал свое мнение - когато подписва тези цитати или когато през днешния ден повтаря съветски опорки, които нямат нищо общо с това от членовете на Европейски Съюз и НАТО ", попита Денков

По мотив думите на Радев, че ръководещите нямат лично мнение, Денков добави, че непрестанно има провокации от страна на президентската институция.

" Винаги съм казвал, че институциите би трябвало да демонстрират почитание една към друга. Непрекъснато има провокации от страна на президентската институция. Няма да вляза в този звук. Ще давам отговор по метода, по който считам, че би трябвало да дава отговор институцията, която съставлявам, и по метода, който пази българските национални нтереси ", сподели Денков.

По думите му създаване на военни сили и консолидираното им в НАТО е единствената гаранция, която България има за отбрана на националната сигурност.

" Тогава никой няма да посмее да нападне България ", сподели Денков

По мотив изпращането на оръжие за Украйна, от което се тормози Радев, министър председателят добави, че не преглежда препоръчаното изпращане на бронетранспортьори като опасност за националната сигурност на България.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР