Българският национал Кирил Десподов изигра страхотен мач в дебюта си

...
Българският национал Кирил Десподов изигра страхотен мач в дебюта си
Коментари Харесай

Голям фурор на Десподов в Лига на конференциите

Българският национал Кирил Десподов изигра страховит мач в дебюта си като титуляр за ПАОК. Крилото вкара гол и направи асистенция при успеха с 3:1 като посетител над ХИК Хелзинки. Мачът беше от група G на Лига на конференциите.

Финландският първенец поведе в 36-ата минута, посредством Хасан Банде. През втората част гърците направиха цялостен поврат. Първо Константинос Кулиеракис се разписа с глава след центриране на Десподов. В 81-ата минута българинът, който стартира срещата отдясно на офанзивата, направи цялостен поврат. В добавеното време на мача Брандън Томас вкара трети гол за гостите, а крайният резултат оформи Боян Радулович от дузпа. 

Срещата стартира равностойно, като в 13-ата минута вратарят на домакините Ники Маенпаа трябваше да бъде сменен наложително от Йесе Ост. Малко по-късно удар от отдалеченост на Щефан Шваб мина над вратата.

В 28-ата минута удар с глава на Константинос Кулиеракис не откри очертанията на вратата.

В 36-ата минута ХИК поведе. Тогава Хасан Банде засече с глава центриране от корнер на Лукас Лингман и даде задатък на финландския първенец.

Четири минути по-късно пред Кирил Десподов се откри отлична опция да изравни. Националът шутира от междинна отдалеченост, само че топката мина около лявата греда.

Две минути след подновяването на играта Ост се оправи с Десподов, който навлезе в наказателното поле, само че беше спрян от стража на ХИК. Домакините можеше да удвоят задатъка си в 51-ата минута, само че Боян Радулович пропусна.

Четири минути по-късно „ двуглавите орли ” изравниха. Десподов центрира от директен свободен удар, а Кулиеракис се извиси и с глава вкара за 1:1.

В 77-ата минута ПАОК беше покрай поврат, само че удар на българското крило мина рисково над вратата. Само четири минути по-късно Десподов беше в прегръдките на своите съотборници. Офанзивният футболист получи подаване от Абдул Рахман Баба и с акуратен удар в левия ъгъл и благодарение на гредата направи вратаря беззащитен за 1:2. Попадението беше прегледано от ВАР за засада, само че такава нямаше.

В 85-ата минута Десподов беше сменен от ветерана Виейриня. В добавеното време на мача Брандън Томас вкара трети гол за ПАОК след асистенция на Тайсон. В деветата минута на добавеното време ХИК получи дузпа за игра с ръка. Боян Радулович оформи крайния резултат от бялата точка. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР