Българският национал Филип Кръстев и Троа са на крачка от

...
Българският национал Филип Кръстев и Троа са на крачка от
Коментари Харесай

Роден национал е на крачка от постигането на голяма цел с клубния си отбор

Българският национал Филип Кръстев и Троа са на крачка от огромната си цел – промоция във френската Лига 1. Това стана факт, откакто отборът от „ Стад де л`Об” завоюва с 2:1 гостуването си на Шатору в мач от 36 кръг на Лига 2.

19-годишният Кръстев не беше в групата за дуела, който отборът му завоюва след поврат през второто полувреме. Камерунецът Жозеф М`Боне даде задатък на домакините в 20-ата минута. Флориан Тардио изравни в 51-ата с тъкмо осъществяване на дузпа, а 20 минути по-късно Йоан Тузгар донесе успеха на гостите.

Така Троа събра актив от 74 точки и си подсигурява класиране в Топ 3 на класирането. Още на следващия ден отборът на Лоран Батле може да си обезпечи промоция в елита. За задачата вторият Клермон (66 т. към момента) не би трябвало да завоюва гостуването си на четвъртия Гренобъл. Трети е Тулуза с 62 т., откакто загуби с 1:2 като посетител на Пари ФК. Тимът, в който играе някогашният футболист на Левски Стайн Спиерингс обаче има два мача по-малко.

За Лига 1 се класират първите два отбора в класирането. Третият, четвъртия и петият ще играят плейофи с 18-ия от елита, с цел да дефинират третия участник в най-силната дивизия в пирамидата на френския футбол.

Троа не е играл в Лига 1 сезон 2017/18, когато приключи на 19-о място. Година по-късно игра в плейофите за промоция, само че не съумя да се завърне в елита. През предишния сезон пък приключи на четвърто място, само че тогава за Лига 1 се класираха единствено първите два отбора и поради пандемията от ковид нямаше плейофи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР