Българският национал Александър Везенков спечели анкетата за най-прогресиращ баскетболист в

...
Българският национал Александър Везенков спечели анкетата за най-прогресиращ баскетболист в
Коментари Харесай

Избраха Александър Везенков за най-прогресиращ в Евролигата

Българският национал Александър Везенков завоюва анкетата за най-прогресиращ баскетболист в постоянния сезон на Евролигата в класацията на авторитетния профилиран уебсайт за баскетбол Eurohoops.net. Везенков получи 52,4% от вота и изпревари играчи като американците Крис Джоунс (АСВЕЛ Вильорбан) и Тайлър Дорси (Олимпиакос) и хърватина Анте Жижич (Макаби Тел Авив). В гласуването участваха 21 спортни публицисти от изданията на испански, гръцки, турски, съветски и британски език на уеб страницата.
Осем състезатели получиха най-малко по един глас.
Българинът изигра доста мощен постоянен сезон за Олимпиакос, който се класира за Финалната четворка на Евролигата. В дуелите там Везенков записа приблизително 13,8 т., 5,6 битки и 1,5 асистенции за 29:35 мин. на терена. В плейофите индикаторите на национала бяха: 13,4 битки, 6,6 битки и 1,8 асистенции за 32:49 мин. приблизително на мач.
От Българската федерация по баскетбол поздравиха Везенков посредством формалната си страница във фейсбук. " Още едно огромно самопризнание! Браво! ", написаха от централата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР