Българският национал Александър Везенков изигра пореден силен двубой за своя

...
Българският национал Александър Везенков изигра пореден силен двубой за своя
Коментари Харесай

Александър Везенков класира Олимпиакос за финала в баскетболното първенство на Гърция

Българският национал Александър Везенков изигра следващ мощен дуел за своя Олимпиакос и оказа помощ за класирането във финала на шампионата на Гърция по баскетбол за мъже. 13-кратеният първенец на страната Олимпиакос се оправи за трети път с ПАОК със 75:54 (24:12, 15:22, 22:11, 14:9) като хазаин в Атина и завоюва полуфиналната серия с 3:0 победи.

Александър Везенков още веднъж бе най-резултатен за триумфа и осъществя 19 точки, 2 битки, 1 асистенция и 1 отнета топка за 24 минути на терена.

Домакините преобладаваха през целия дуел и владееха самодейността, макар че гостите от Солун направиха добра втора част и изоставаха единствено с 5 точки на почивката – 34:39. През второто полувреме Олимпиакос не остави подозрения в превъзходството си, дръпна с 61:45 след третата част и довърши умерено мача. Най-голямата разлика бе 21 точки.

Костас Слукас способства за успеха на домакините със 17 точки, 3 битки и 8 асистенции, а Томас Уолкъп приключи с 10 точки, 2 битки и 6 асистенции.

За ПАОК Джордан Сайберт се регистрира с 14 точки и 3борби.

Олимпиакос ще продължи отбраната на купата си от предишния сезон със конфликт на финала против спечелилия от втората полуфинална серия, където резултатът сред Панатинайкос и Перистери е 2:2 победи. Петият съдбоносен дуел ще се играе на 30 май.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР