Българският народ може да е най- бедният в ЕС, ако

...
Българският народ може да е най- бедният в ЕС, ако
Коментари Харесай

Беден народ, но пък с богати управници

Българският народ може да е най- бедният в Европейски Съюз, в случай че не и в Европа, само че пък за сметка на това е ръководят от милионери. Как народът е позволил това, е една мистерия, нали има избори, не вижда ли, че тези които издига на власт, не са от неговата рогозка? Колкото повече беднеем, толкоз повече милионери се набутват във властта. Да не би пък точно, тъй като властта им дава опция да станат са във властта, са станали милионери?

Ето вестник „ 24 “ часа ни осведоми НАСКОРО, че до момента не сме имал кабинет с толкоз милионери. сегашната вицепремиера Мария Неделчева- Габриел има към млн. лева и половина по сметка. Както написа Росен Тахов в „ Труд “ натрупала ги е „ с почтен труд и пословична българска спестовност “ и прибавя, че тя и брачният партньор и населяват покои в Брюксел, Страсбург и София..Екоминистърът ни Юлиан Петков има влог за към 1.12 млн. английски лири във Англия, където живееше от 1994г. Има къща в Лондон и два жилището в София. Енергийният министър Румен Радев има 650 хиляди лв. на влог, само че и акции в „ Асарел Медет “ на стойност към 800,000 лева А министърът на превоза в държавното управление на Петков- Николай Събев, беше заявил близо 9 млн. по сметка в банка

Влогове да стотици хиляди лева и жилища имат фамилиите на министърът на защитата Тодор Тагарев, началникът на защитата Емил Ефтимов, служебният министър в кабинета на Гълъб Донев, министърът на образованието Асен Меджиев. Вицепремиерът Илиана Йотова има на влог в банка за скромните 76 хиляди евро, само че пък брачният партньор и известният проф. Андрей Йотов е много състоятелен – има 505 хиляди лева и 102 хиляди евро. Бившият министър на районното развиване и благоустройството в държавното управление на Кирил Петков- Гроздан Караджов и жена му имат първокласен апартамент в Рим закупен през 2021 година за близо 1 млн. лева

Подобно е и ситуацията при депутатите. Лидерът на Политическа партия и някогашен министър председател Кирил Петков има на сметка в чужбина 700 хиляди дол. (1.12 млн. лева.) Един от водачите на Демократична България -Владислав Панев има влогове за близо 700 хиляди лева и сходно на други министри и депутати е горделив притежател на скъпа кола -„ Тойота “ за 70 хиляди лева Има апартамент в Нидерландия и акции в непознати страни. Друга известна персона от ДБ- Ивайло Мирчев си е купил през 2022г. за половин милион в кв. „ Лозенец “. Константин Бачийски от Демократична България и претендент за кмет на Бургас има към 2.9 млн. лева в налични и акции. Делян Пеевски от Движение за права и свободи има налични към 1 млн. лева и 3.5 млн. лева по сметки. А безконечният народен представител то ГЕРБ Д-р Лъчезар Иванов има 3.258 млн. дол. на влог. Бил ги спечелил от акции в огромна американска компания, която съветвал. Лично на мен ми е мъчно, дори невероятно да допускам, че американска компания ще заплати подобен голям хонорар за консултация. Освен в случай че не завоюва двойно повече от предоставената консултация- в България, къде другаде?. Запитан от „ Свободна Европа “ какви тъкмо консултантски прислужници е дал, той дава отговор: " За да ти предложат работа, значи би трябвало да свършиш някаква работа, а пък аз съм подписал декларация за конфиденциалност и по тази причина не бих могъл да ви разкрия всичко по тематиката “. Но индивидът е бил разследван за пране на пари и оневинен. Въпреки, че поражда въпросът- какви консултантски услуги маже да предложи на американска фармацевтична компания, един Лъчезар Иванов,, който от дълго време не е практикува лекарска и не е зает с изследователска активност, а е просто народен представител?

Депутатът от ГЕРБ, водач на тази партия и някогашен министър председател Бойко Борисов би трябвало да е безгранично богат, в случай че сниманите с камера кюлчета злати и крупни пачки еврови банкноти са негови, само че това не е потвърдено. Както и неведнъж Борисов декларира, той няма къща в Барцелона, където до неотдавна такава имаше една красива млада дама, за която слуховете са, че има дете от него. Борисов си има скромна къща в Банкя, където и е бранш.

Някои депутати заявяват скромни налични пари, само че пък имат скъпи жилища зад граница. Депутатът от Българска социалистическа партия Кристиян Вигенин има със брачната половинка си в Брюксел, чиято стойност се смята, че е над един млн. лева Лидерът на „ Да, България ” Христо Иванов и жена му имат също апартамент в Брюксел, закупен през 2020 година г. на цена от 655 хиляди лева Колегата на Христо Иванов от Демократична България Владислав Панев има апартамент в Холандия за 356 939 лв.. Бившият вицепремиер Гроздан Караджов и жена му са притежатели на първокласно жилище в Рим закупено през 2021 година за близо 1 млн. лева с пари от спестявания и заем, както е прецизирал в декларация пред КПКОНПИ. Екатерина Захариева, която беше някогашен външен министър от ГЕРБ и брачният партньор и имат лятна резиденция в Гърция.

Такива хора, възможна война с Русия не ги плаши- имат къде да се изнесат, в случай че се стигне до бомбардировки.

Как с депутатски заплати се става милионер, може ли? Може би има метод. В далечното минало депутатът от 36-ия парламент Маргарин Мицев стана прочут, когато сподели, че е икономисал към 3 милиона тогавашни лв. от закуски.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР