Българският нападател Валери Божинов поддържа форма със самостоятелни тренировки и

...
Българският нападател Валери Божинов поддържа форма със самостоятелни тренировки и
Коментари Харесай

Божинов: Липсва ми миризмата на тревата, страхувам се за децата ми

Българският нападател Валери Божинов поддържа форма със независими тренировки и чака с неспокойствие подновяването на футболния сезон в Италия. Божинов се завърна на Апенините през февруари и подписа контракт до края на сезона с втородивизионния Пескара, само че преди десетина дни спортът в страната беше спрян поради пандемията от ковид, която удари изключително мощно Италия. Нападателят чака с неспокойствие още веднъж да се завърне на терена и е подготвен да играе и през юли, в случай че се наложи.

" Липсва ми миризмата на тревата. Тренирам независимо, по два часа дневно, на плажа. Тичам, подкрепям мускулен тонус. Искам да бъда подготвен физически, когато шампионата бъде възобновено, тъй като сме в сложна обстановка. Децата ми са в България, те се опасяват за мен и аз за тях. В София епидемията не е с такива пагубни размери и се надявам да не ги доближи, тъй като там няма толкоз здравни заведения, които да се оправят със обстановката ", разяснява българитът в италианската преса.

Завръщането на Божинов в калчото към този момент не е изключително сполучливо. Той получи червен картон на аварийна пейка в първия си мач, а при дебюта му в игра на 3 март Пескара загуби с 0:2 от Специя. Тимът му позволи пет загуби в последните шест срещи в Серия " Б " и се свлече на 14-ото място в класирането.

" От позиция на здравето нямаме шанс, само че от спортна позиция мисля, че Пескара може още веднъж да се двигне. Рано или късно ще се завърнем на терена след тази пауза, контузените играчи ще бъдат възобновени и съм сигурен, че ние не сме споделили последната си дума. Въпреки че имам контракт до 30 юни, аз ще се разпределям до край.

Желанието ми е да се потвърдя на терена и да оказа помощ на Пескара да завоюва промоция за Серия " А ". Мисля, че клубът и управлението го заслужават. Видях, че почитателите ни недоволстват от президента Себастиани. Не знам повода, само че желая да ги прикани да продължат да ни поддържат, да не мислят за митинги, тъй като единствено когато сме дружно, можем да прогресираме в класирането ", сподели още Божинов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР