Българският нападател Валери Божинов е пред договор с хърватския шампион

...
Българският нападател Валери Божинов е пред договор с хърватския шампион
Коментари Харесай

Валери Божинов пред договор с кошмар на Петев

Българският нападател Валери Божинов е пред контракт с хърватския първенец Риека, научи Sportal.bg. Бившият тим на Георги Иванов-Гонзо желае да притегли родния футболист, като го чака на зимния си лагер в Португалия. Ръководството на хърватите към този момент е взело самолетни билети на 31-годишния състезател, който през днешния ден би трябвало да дойде във Фаро, където Риека се приготвя за пролетния дял на шампионата, оповестява " Спортал ".

Очаква се Божинов да парафира за година и половина или до края на сезона, само че с алтернатива за още един сезон. Преди това той ще има диалог със словенския треньор Маташ Кек, който е безусловно легенда на клуба. Бившият селекционер на Словения пое хърватите през 2013 година, като ги изведе до историческа първа купа през май предходната година и до първи златен дубъл. Така той се трансформира в призрачен сън на Ивайло Петев, който водеше Динамо (Загреб) и остана на второ място в двата шампионата. Словенецът има общо четири трофея отпред на отбора - купа, две купи и суперкупа на Хърватия.

През този сезон Риека няма да може да отбрани купата, защото заема четвърто място и изостава на цели 15 точки от Динамо (Загреб), който води безапелационно след 20 кръга с актив от 50 точки. Отборът ще се опита да отбрани Купата на Хърватия, където ще играе на полуфинал против Динамо (Загреб) на " Максимир " в края на месец февруари. 

Преди по-малко от два месеца Риека вгорчи дебюта на Дженаро Гатузо като треньор на Милан в евротурнирите, откакто го победи с 2:0 в мач от груповата фаза на Лига Европа.

Това не се оказа задоволително за хърватите да се класират на 1/16-финалите, където пък " росонерите " ще срещнат Лудогорец. Интересното е, че в първата среща на " Сан Сиро " Риека намакса два гола пасив, само че в 96-ата минута отстъпи с 2:3.

В случай, че нападателят парафира публично с Риека, той ще има опция да усъвършенства личния си връх. Божинов се е разписвал в рекордните за роден футболист 13 разнообразни клуба - Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон), Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан, Мейджоу Хака и Лозана, като е играл в седем разнообразни страни - Италия, Англия, Португалия, България, Сърбия, Китай и Швейцария.

Валери Божинов разтрогна с Лозана на 4 октомври, като до момента се готвеше самостоятелно в Белград.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР