Българският нападател Николай Тодоров ще продължи кариерата си на Острова.

...
Българският нападател Николай Тодоров ще продължи кариерата си на Острова.
Коментари Харесай

Николай Тодоров остава на Острова

Българският нападател Николай Тодоров ще продължи кариерата си на Острова. Плевенчанинът подписа контракт с направилия извънредно мощна акция в Чемпиъншип отбор на Инвърнес. Клубът от “Каледониън Стейдиъм” приключи трети в постоянния сезон и стигна до полуфиналите на плейофите за влизане в Премиършип, само че загуби и двата си мача с Дънди Юнайтед (0:1, 0:3).

“След като завърши предишният сезон, се прибрах вкъщи и не знаех какво ще се случи с мен. Когато получих позвъняването от мениджъра Джон Робъртсън, нито за момент не се замислих. Радвам се, че се откри тази опция пред мен. Поласкан съм и от хубавите думи по мой адрес. Сега от мен се желае да ги оправдая с представянето си на терена”, съобщи Тодоров при формалното си показване.

22-годишният българин продължава да натрупа опит в Шотландия, където мина по-голямата част от кариерата му досега. След прехвърлянето си от Нотингам Форест в Хартс през 2016-а, Тодоров поредно бе преотстъпван на Каудънбийт, Ливингстън и Куин ъф дъ Саут.

Миналото лято нападателят се раздели с отбора от Единбург, като през есента опита шанса си в Италия, където игра за третодивизионния Риети. В началото на годината Николай се завърна в Шотландия и подписа с Фолкърк, който обаче изпадна от Чемпиъншип в последния кръг поради по-лоша голова разлика.

В кариерата си във второто равнище на шотландския футбол досега българинът има 33 мача и 3 гола. Безспорно най-силният сезон в кариерата му до момента пък е 2016/2017, в който изигра 14 мача, вкара 4 гола и оказа помощ на Ливингстън да завоюва купата в Лига 1 и промоция в Чемпиъншип.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР