Българският нападател на Ливингстън Николай Тодоров продължава със силните си

...
Българският нападател на Ливингстън Николай Тодоров продължава със силните си
Коментари Харесай

Ники Тодоров пред Sportal.bg: Хартс следи внимателно представянето ми, надявам се на повиквателна за националния

Българският нападател на Ливингстън Николай Тодоров продължава със мощните си изяви на Острова. През уикенда роденият в Плевен гений записа цялостни 90 минути при успеха с 2:0 като хазаин на Дънди Юнайтед. Първия час игра Тодоров прекара в центъра на защитата, където още веднъж му бе гласувано доверие от мениджъра Дейвид Хопкин. Четвърт час откакто бе пратен на нормалната си позиция - на върха на офанзивата, младият голаджия се отблагодари с попадение в противниковата врата. Представянето му не остана неусетно от критиците на Острова и Николай още веднъж откри място в Идеалния тим на кръга паралелно до играчи от грандовете Рейнджърс и Селтик.

“В момента сме втори в класирането, единствено на три точки зад водача Сейнт Мирън, и няма по какъв начин настроението в тима да не е положително. Не забравяме обаче, че идваме от по-долна дивизия и че ни чакат доста тежки мачове. Във всеки един обаче излизаме за успеха. Работим настойчиво, поддържаме се и се стремим макар положителните резултати, да сме крепко стъпили на земята. Поставени цели от управлението нямаме, само че желанието на всички е да съберем допустимо най-вече точки и да сме оптимално напред в класирането”, разяснява пред Sportal.bg Тодоров.

“Моята персонална цел е с всяка минала среща да усъвършенствам играта си. Не ми пречи това, че мениджърът изисква от мен, с оглед проблемите в защита, които имаме, да играя като централен бранител Напротив, подготвен съм да оказа помощ във всеки един миг на всяка една позиция, тъй като това ми оказва помощ да погледна от различен ъгъл на играта в нахлуване и да науча нови неща. В последна сметка не са доста футболистите, които могат да играят добре и в отбрана, и в нахлуване. Старая се, където и да ми гласоподава доверие Дейвид Хопкин, да давам най-хубавото от себе си”, добави още нападателят.

Тодоров, който е благосъстоятелност на елитния Хартс, продължава да живее в Единбург, като един път седмично даже тренира със “сърцата”. “Клубът следи деликатно какво се случва с мен. На всеки един дуел на Ливингстън има представител на Хартс, който следи играта ми. Това няма по какъв начин да не ме окуражи да давам максимума от себе си. Радвам се, че мощните ми игри напролет ми завоюваха повиквателна за младежкия народен тим. За мен е чест и с голямо наслаждение бих защитавал цветовете на страната си. Надявам се, че още веднъж ще получа късмет да сложа фланелката на България”, показа за край Николай. Livingston 2-0 Dundee United from Roger That Productions on Vimeo.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР