Българският министър-председател Бойко Борисов ще бъде домакин на среща на

...
Българският министър-председател Бойко Борисов ще бъде домакин на среща на
Коментари Харесай

Борисов събира Заев, Рама и Световната банка за Коридор №8

Българският министър-председател Бойко Борисов ще бъде хазаин на среща на страните от Западните Балкани и Световната банка, на която ще се разиска бъдещето на Коридор №8. Срещата ще се състои на 6 декември, сряда, съобщи БГНЕС.

Форумът ще бъде открит от премиера Борисов и Кристалина Георгиева, която ще бъде в качеството си на представител на СБ.

Сред гостите ще бъдат министър председателите на Република Македония и Албания Зоран Заев и Еди Рама. Най-вероятно Борисов ще има двустранни срещи с тях, само че това ще бъде конкретизирано в допълнение.

Една от тематиките, която сигурно ще бъде наранена, е кулоар №8. Той би трябвало да свърже България с Албания през Македония.

По време на неотдавнашните си диалози със Зоран Заев в Струмица, състояли се на 23 ноември, министър председателят Борисов съобщи, че Коридор №8 ще свърже Европа с Азия. Той го съпостави с пълноводна река, по която ще минават артикули и хора. Надявам се през идващите години градежът на Коридор №8 да стане необратим, съобщи тогава той. „ Интересът за финансиране е доста огромен, тъй като всички виждат, че той може да се осъществя... Това е тематика, която е несъмнено, че ще стане, тъй като е осъзната от всички... Направено е много по трасетата на Коридор №8 като отчуждаване. При повече напън и обезпечено финансиране планът може да се реализира “, сподели в Струмица Борисов.

На срещата в София /на 6 декември/ от македонска страна, с изключение на министър председателят Заев ще взе участие и вицепремиерът, отговарящ за икономическите въпроси Кочо Ангюшев. Преди идването си в София той съобщи: „ За какъв бизнес, за какъв продан на артикули и капитали можем да приказваме, когато от Скопие от София или от Скопие до Тирана за 200 км губиш 5 часа “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР