Българският министър на културата Велислав Минеков ще вземе участие в

...
Българският министър на културата Велислав Минеков ще вземе участие в
Коментари Харесай

Министър Минеков участва в Конференцията на министрите на културата в Давос

Българският министър на културата Велислав Минеков ще вземе присъединяване в “Davos Baukultur Alliance 2023 ” – Конференцията на министрите на културата, която се организира сред 14–16 януари тази година в Давос, Швейцария.

Целта на интернационалния конгрес е да разиска и одобри Меморандум и да бъде сложено началото на Алианса Баукултур. Конференцията е част от Давоския развой, почнал през 2018 година Престижният конгрес ще бъде открит от президента на Швейцария Ален Берсе, той ще води и откритата полемика сред ръководителите на делегации от всички браншове. В основата на разискванията ще са окончателните планове на Меморандума и Учредителния акт на Алианса.

  Вторият ден от конференцията, 16 януари 2023 година, е отдаден на формалните изказвания от ръководителите на делегации, включително и на българския министър на културата, приемането на документите и стартирането на Алианса. По самодейност на балтийските страни се приготвя и взаимно изказване за възобновяване и реорганизация на Украйна, към което България ще се причисли. В конференцията вземат участие делегации от министерства, неправителствени организации, интернационалните организации в региона на културата и културното завещание и – не на последно място, представители на бизнеса, тъй като самодейността цели и усилването на съдействието сред обществения и частния бранш.

  Утре министър Минеков ще участва и на откриването на Световния стопански конгрес. В началото на събитието Клаус Шваб, изпълнителен ръководител на Световния стопански конгрес в Давос, ще показа мнението на форума за смисъла на Алианса Баукултур в Давос и Конференцията на министрите на културата. Тази година в Световния стопански конгрес в Давос ще вземат участие рекорден брой (52) водачи на държавни управления и страни. “Светът през днешния ден е в сериозна повратна точка. Големият брой продължаващи рецесии изисква смели групови дейности. ” – подчертават уредниците на форума. И още: “Световният стопански конгрес привиква своята 53-та годишна среща, с цел да препотвърди смисъла на разговора и публично-частното съдействие за справяне с актуалните каскадни рецесии и за стимулиране на осезаема смяна в дълготраен проект. ”
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР