Българският медик в швейцарската столица д-р Аспарух Илиев изригна срещу

...
Българският медик в швейцарската столица д-р Аспарух Илиев изригна срещу
Коментари Харесай

Наш медик в Швейцария избухна срещу проф. Чорбанов

Българският доктор в швейцарската столица доктор Аспарух Илиев изригна против мнението на имунолога проф. Андрей Чорбанов, който настоя ограниченията срещу разпространяването на COVID-19 да паднат незабавно. 

„ За три дни три водещи медии дават думата на лицето Чорбанов да ръси нелепости в праймтайма. Браво! Да бяхте поканили учен Петрунов, да вземем за пример. Но е очевидно по-важно да трупате активи и да се подмазвате на бъдещите политически звезди “, ядоса се доктор Илиев и на публицистите у нас.


Проф. Чорбанов мина нелеко през вируса преди броени седмици 

И обори, по думите му, безапелационната и изцяло антинаучна теза, стартирана от Чорбанов – че страните с локдаун са потърпевши най-силно от пандемията.

„ Държавите с локдаун не са потърпевши най-силно, в противен случай, съхраняването на ресурса на здравните им системи доста понижава смъртността, а борят заболели е в пъти по-нисък от Индия или Бразилия, където няма ограничения. В този смисъл локдаунът избави животи.

Последващият разбор в Нейчър прави обстоен анализ на ограниченията, измежду които като най-ефективни се оказват отдалеченост, маски и локдаун, комбинирани дружно.

Не е неприятно, преди да приказва по епидемиологични въпроси, Чорбанов да прочете някоя и друга обява или учебник по епидемиология “, посъветва доктор Илиев учения от Българска академия на науките. И приложи следната таблица за ограниченията, касаеща репродуктивното число:

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР