Българският лекарски съюз се обяви категорично против опитите на публични

...
Българският лекарски съюз се обяви категорично против опитите на публични
Коментари Харесай

БЛС скочи срещу подценяването на COVID-19 от популярни личности

Българският лекарски съюз се разгласи изрично срещу опитите на обществени персони да неглижират пандемията от ковид, която бушува в света.
„ Съсловната организация е срещу неглижирането на казуса COVID-19, включително и от обществени персони и апелите за неговото подценяване “, декларират от БЛС, представени от БГНЕС.
От организацията показват вяра, че допустимо най-скоро ще се завърнем към естествения са метод на живот и ще излезем от изключителното състояние, в което живеем към този момент месец и половина поради пандемията.
„ Призоваваме при спазването на нужните противоепидемични ограничения (носенето на защитни маски, обществена отдалеченост и персонална хигиена) да се създаде съответен проект за поетапно освобождение на ограниченията с съответни периоди и връщане към най-благоприятен режим на работа и живот. В това число работата на кабинетите за извънболнична помощ за осъществяване на профилактични прегледи на лица над 18 година, грижа за пациентите от рисковите групи, надзор и усъвършенстване на лечението на пациентите с хронични болести “, декларират от БЛС.
От съсловната организация упорстват за оценка на противоепидемичната успеваемост на ограниченията за ограничение на придвижването сред регионалните центрове, разходките в планината и изтъкване на обозрим период за премахването им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР