Българският лекарски съюз решава на извънреден събор дали да одобри

...
Българският лекарски съюз решава на извънреден събор дали да одобри
Коментари Харесай

Съкращават чакането за ядрено-магнитен резонанс

Българският лекарски съюз взема решение на ексклузивен събор дали да утвърди подписването на анекса към Националния рамков контракт.
Според препоръчаните текстове съсловната организация е постигнала съглашение пациентите с инсулт към този момент да остават в болничното заведение до 10 дни вместо 4, както беше до момента.
Улеснен е и достъпът до ядрено-магнитен резонанс, само че единствено експертите, а не персоналните лекари, ще могат да издават посоки.
Заложени са и условията за минимални хонорари на медицинските експерти.
Ако текстовете бъдат утвърдени, анексът към Националния рамков контракт ще бъде подписан в средата на идната седмица.
" Няма смяна в метода на назначение. Отново единствено експертите ще имат право, а лекарите по обща медицина няма да имат право, да назначават ядрено-магнитен резонанс, само че няма да се чака с месеци. Лечебните заведения, които могат да назначават - медицински центрове или самостоятелни практики за профилирана помощ, ще имат отпуснати средства и в случай че свършват тези средства ще могат да декларират авансово и няма да бъде казвано на пациента: Сега ще Ви подадем към НЗОК. Изчакайте и когато Ви пристигна разрешението тогава ", съобщи доктор Иван Маджаров, ръководител на Българския лекарски съюз.
БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР