Българският лекарски съюз осъжда и изразява своята подкрепа към екипа

...
Българският лекарски съюз осъжда и изразява своята подкрепа към екипа
Коментари Харесай

Лекарският съюз осъди агресията срещу медици в Хасково

Българският лекарски съюз осъжда и показва своята поддръжка към екипа от Спешна помощ Хасково - доктор Сибил Шабан и здравната сестра Мариана Атанасова. Това споделят от съсловната организация във връзка със случая от през вчерашния ден. Екипът се е отзовал на адрес в помощ на потърпевшо лице и в подмяна е станал обект на физическа и вербална експанзия от околните.

Случилото се е следващата демонстрация на неоправдателно и недопустимо отношение. Независимо от сложните условия на работа, в които са сложени всички заети в бранша, всяко едно здравно лице е избрало специалността за свое предопределение, означават от БЛС.

Агресията осъждат и медиците от лекарската гилдия в Хасково. „ Категорично осъждаме и оценяваме като акт на принуждение и свирепост следващото нахлуване против сътрудници – екипа на незабавна помощ, отзовал се на адрес в помощ на нуждаещ се “, декларират от там и допълват:

„ Изразяваме и изключителната си угриженост, че сходни актове на вербална и физическа експанзия против медицински чиновници по време на осъществяване на служебните им отговорности, не са невиждани.

Всеки един доктор се нуждае от безвредни условия на труд, с цел да съумява да работи пълноценно и дейно в интерес на пациентите, а главната отговорност на институциите е да обезпечат тази сигурност на работното място.

Управителният съвет на Районна лекарска гилдия – Хасково заявява своята цялостна поддръжка към сътрудниците и молим към всички виновни институции за бързи и ефикасни присъди на деятелите и интензивно използване на законовия инструментариум.

Призоваваме за предприемане на решителни законови дейности, които да

предотвратят бъдещи похищения над медицински личен състав “.

От централата на съсловната организация пък напомнят, че е оголен денонощен телефон 02/ 9 07 07 07 за подаване на сигнали при упражнена експанзия над лекари и експерти по здравни грижи. Те ще бъдат неотложно излъчени до Главния прокурор, според подписаното на 14.01.2020 година съглашение сред БЛС, Министерство на здравеопазването и Прокуратура на Република България, прецизират от там.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР