Българският лекарски съюз (БЛС) съобщи, че е сезирал прокуратурата за

...
Българският лекарски съюз (БЛС) съобщи, че е сезирал прокуратурата за
Коментари Харесай

БЛС сезира прокуратурата за агресия над лекарка в Шумен

Българският лекарски съюз (БЛС) заяви, че е сезирал прокуратурата за упражнена вербална и физическа експанзия против шуменската лекарка Айлин Ахмед.

Съсловната организация упорства способените органи да подхващат незабавни дейности.

От БЛС акцентират, че лекарите у нас биват заплашвани, подлагани на тормоз и душени, до момента в който се пробват да си правят работата и упорстват по отношение на нападателите на доктор Ахмед да бъде приложена цялата суровост на закона.

" Пороят от обидни думи, съпроводени със закани за ликвидиране и опит за душене на здравно лице са неприемливи ", безапелационни са от Българския лекарски съюз.

Съсловната организация ще се ангажира с юридическата отбрана на доктор Айлин Ахмед , както и на всеки различен доктор, който е подложен на принуждение. От БЛС акцентират, че цялата организация ще направи нужното с всичките си налични запаси, с цел да бъдат отговорните подведени под отговорност.

Български лекарски съюз пита: " Така ли се борим с кадровата рецесия в бранша? Така ли задържаме младите медици у нас? Като едвам при започване на техния професионален път, ги заплашваме, наскърбяваме и душим до момента в който те се пробват да оказват помощ на нашите деца и близки?>
 50 роми нападнаха Спешното в Самоков
50 роми нападнаха Спешното в Самоков

Били нападателни след гибелта на мъж

Нова телевизия осведоми, че 25-годишната доктор Айлин Ахмед е нападната от родители на дете, до момента в който е била на нощно дежурство в понеделник против вторник в болничното заведение в Шумен, като майката даже пробвала да я души.

" Сестрата ми звънна и сподели, че има няколко души с едни и същи недоволства. Веднага отреагирах, прегледах ги, разпитах ги и обясних какъв е редът ", споделя доктор Ахмед, представена от медията. Според нея казусът не бил незабавен, само че все пак тя споделила, че ще ги прегледа и ще помогне.

" Когато влязох в регистратурата, с цел да обсъдим със сестрите реда на нещата, защото бяха доста хора, мъж блъсна вратата. Агресивно ни сподели, че детето е болно, има коремна болежка и е със същите признаци като останалите ", добавя Айлин Ахмед. По думите й незабавно са се обадили на дежурния педиатър. " Бащата на детето стартира да се държи по-арогантно, стартира да употребява нецензурни думи. Казах на сестрата да звънне на полицията и го помолих да напусне, до момента в който дойдат служителите на реда. Той стартира да се държи още по-агресивно. Започнаха нападки, потегли против мен за нахлуване и в този миг пристигна защитата и го изкара на открито ", показва тя.

Конфликтът обаче траял. " Изкараха го на открито. В този миг брачната половинка на този мъж, т.е. майката на детето, ме атакува. Имаше опит за удушаване с думите: " Ще ви убия, ще направя всичко за детето си ", макар че ние се опитвахме да създадем всичко за детето й ", споделя още шуменската лекарка.

Тя е безапелационна, че не е имало закъснение в прегледа или нещо друго, което да е предизвикало родителите. " Отреагирахме на часа, нямаше такова нещо ", показва доктор Ахмед. Запитана дали съгласно нея е можело да се работи по-адекватно и дали лекарите са позволили някаква неточност, тя декларира, че такава не е имало.

" Ще диря правата си. Не желая този случай да остане безнаказан. Не желая това да продължава ", акцентира Айлин Ахмед. От полицията са потвърдиха пред Нова телевизия, че работят по случая и следва да бъдат изяснени всички условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР