Българският лекарски съюз (БЛС) опроверга съветника на здравния министър Мира

...
Българският лекарски съюз (БЛС) опроверга съветника на здравния министър Мира
Коментари Харесай

Лекарският съюз: 53% от медиците са ваксинирани

Българският лекарски съюз (БЛС) опроверга съветника на здравния министър Мира Кожухарова, която през вчерашния ден (27 юли) съобщи, че. Тя сподели още, че е незаконно медици да не се ваксинират като по този начин слагат под риск освен своето здраве, само че и здравето на пациентите си, които могат да заразят.

Според съсловната организация със приключен имунизационен цикъл са 34 043 лекари и експерти по здравни грижи или над 53 на 100 от медиците в страната. Те се базират на данни към 27 юли, предоставени от Дирекция " Електронно опазване на здравето " към Министерство на здравеопазването.
 Брънзалов: Темпът на имунизация е западнал Брънзалов: Темпът на имунизация е западнал
Темпът на имунизация напрактика е западнал. Toва съобщи заместник-председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) Николай Брънзалов в сутр...

" Данните сочат още, че към днешна дата у нас на лекари са сложени 41 117 дози от другите типове ваксини против COVID-19, като със приключен имунизационен цикъл са 20 453 от тях. Общо лекарите в България, които са публично вписани в Регистъра на БЛС са 32 724. Това значи, че над 62 на 100 от лекарите у нас са имунизирани ", акцентират от организацията.

От лекарския съюз прецизират, че експертите по здравни грижи в страната са към 32 500. От тях със приключен имунизационен цикъл са към 14 590 или близо 45 на 100. Общо поставените дози са 29 536.

 

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР