Българският културен институт в Париж ще представи изложбата Влез в

...
Българският културен институт в Париж ще представи изложбата Влез в
Коментари Харесай

Париж влиза в Капана на Пловдив

Българският културен институт в Париж ще показа изложбата " Влез в Капана " от квартала на креативните промишлености в Пловдив. Експозицията ще бъде открита на 26 септември в 18.30 ч. Събитието се провежда в границите на 16-тото издание на Седмицата на задграничните култури в Париж, проведена от Форума на задграничните културни институти в Париж, чийто член е БКИ-Париж. Седмицата се организира с поддръжката на френското Министерство на културата и на Парижкото кметство. Официално събитието ще открие доктор Светлана Куюмджиева, артистичен шеф на Фондация „ Пловдив 2019 “.

Със серия от фотографии и аудио съоръжения, отдадени на артистичния пловдивски квартал Капана, Фондация „ Пловдив 2019 “ показва водещия и емблематичен план на програмата „ Пловдив – европейска столица на културата 2019 “ - „ Капана - квартал на креативните промишлености “. Със взаимните старания на община Пловдив и Фондация „ Пловдив 2019 “ завладяващата улична плетеница на Капана е трансформирана в пешеходни пространства. Новата образна еднаквост на „ Капана “ интегрира концепцията, че кварталът е място на развиване и смяна - пулсиращо, прочувствено, провокативно.

Проектът е част от клъстера „ Градски фантазии “ за дълготрайни и устойчиви намеси в градската среда, преосмисляне и смяна на изоставени и забравени пространства и предефинирането им за задачите на културата. Той цели да развие капацитета на тази централна градска зона на Пловдив като място за проучване, нововъведения и опит в региона на културните и креативен промишлености и културния мениджмънт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР