Българският кораб Рожен, който се намираше в израелското пристанище Ашдод,

...
Българският кораб Рожен, който се намираше в израелското пристанище Ашдод,
Коментари Харесай

Българският кораб “Рожен“, който беше блокиран в Израел, пристигна във Варна

Българският транспортен съд " Рожен ", който се намираше в израелското пристанище Ашдод, наоколо до бойните дейности, дойде във Варна.
Прочетете още
Корабът отплава от израелското пристанище Ашдод краят на октомври. След няколко несполучливи опита четиримата български моряци блокирани на „ Рожен " се прибраха на 17-ти октомври.

Те прекараха последните дни в пристанището Ашдод, а поради бомбардировките в непосредствена непосредственост част от екипажа трябваше да бъде евакуирана. Пристанището е на към 35 километра северно от Газа, в града и в пристанището има оборудвани укрития, портът има и противовъздушна отбрана.

На борда на кораба " Рожен " имаше 14 български и петима украински моряци. Във видеоклип един от тях твърди, че равнището на заплаха на другите кораби, които са в пристанище " Ашдод ", е трето, а единствено нашият е на първо. 

Корабът " Рожен " трябваше да отплава още началото на предишния месец, само че разтоварването се е забавило заради неприятните метеорологични условия. Припомняме, че единствено преди година същият транспортен съд престоя близо половин година в украинското пристанище Черногорск още веднъж във време на война. От екипажа в този момент изживяват това за повторно.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР