Българският композитор Борислав Славов спечели наградата за Най-добра музика в

...
Българският композитор Борислав Славов спечели наградата за Най-добра музика в
Коментари Харесай

Българин спечели БАФТА за най-добра музика към видеоигра

Българският композитор Борислав Славов завоюва премията за Най-добра музика в тазгодишното 20-о издание на BAFTA Game Awards. Два месеца след своите влиятелни кино оценки, раздадени най-много на " Опенхаймер " и " Клети създания ", Британската академия за кино и телевизионно изкуство обичайно означи и най-хубавите достижения в гейминг промишлеността.

Славов получи самопризнание като композитор на музиката на оповестената за игра на годината Baldur`s Gate 3. Създадената в Белгия видеоигра от света на Dungeons & Dragons беше с 11 номинации и завоюва пет награди.

Статуетката беше връчена на българския композитор от създателя на музиката за " Спайдърмен " и " Крал Артур " Даниел Пембертън. " Ако някой преди 20 години ми беше споделил, че ще съм тук с вас - нямаше да допускам. Благодаря на БАФТА за това, че " Mузиката на видеоигрите " е изкуство със своите цялостни права ", разяснява Борислав Славов, представен от БНР.

Мария Анастасова и Илона Иванова са красивите гласове към музиката в Baldur`s Gate. В екипа като оркестратор взе участие и композиторът Георги Андреев.

Кариерата на Борислав Славов в основаването на музика за игри започва с една от най-хубавите български тактики - Knights of Honor. През 2016 година той става музикален шеф на белгийската компания Larian Studios, известна най-много с поредицата Divinity. Името на Славов се свързва още с игрите Divinity: Original Sin 2 и Crysis 2, където работи с легендата на филмовата музика Ханс Цимер. В момента Борислав се приготвя за концерт с Лондонската филхармония, който ще се състои в Royal Festival Hall в Лондон на 4 май.

Baldur`s Gate 3 завоюва и оценките за най-хубав сюжет, най-хубава поддържаща роля (Андрю Уинкът за озвучаването на един от персонажите) и премията на публиката. Това е ролева видеоигра, в която играчът поема ролята на основния воин във приказен свят, въодушевен от Средновековието. През декември Baldur`s Gate 3 завоюва и шест наградата на Game Awards 2023 в Лос Анджелис. Откакто беше оповестена предишния август, към този момент са продадени над 10 милиона копия от играта за PC, Playstation и Xbox.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР