Българският клон на световната организция за дигитална реклама IAB (Interactive

...
Българският клон на световната организция за дигитална реклама IAB (Interactive
Коментари Харесай

IAB Bulgaria ще следи за спазването на световните стандарти в онлайн рекламата у нас

Българският клон на международната организция за цифрова реклама IAB (Interactive Advertising Bureau) ще следи за налагането и спазването на новите стандарти при интернет рекламата.

Управителният Съвет на IAB Bulgaria прикани всички свои членове да се преценяват със международните правила, а на уеб страницата на Сдружението от идната година ще има лист с всички медии, които ги ползват.

Новите стандарти плануват рекламните формати да са „ по-леки “, като по този начин всяка интернет страница ще се зарежда по-бързо, а всеки един рекламен формат би трябвало да е основан по този начин, че да наподобява еднообразно добре на другите типове устройства, на които се демонстрира. Според решението на IAB изрично не се толерират натрапчивите реклами.
 IAB Bulgariа провежда редица образования по цифров маркетинг
С създаването на тези нови стандарти IAB се концентрира върху потребителското прекарване и опцията марките да доближат до всеки собствен евентуален клиент по нов и по-ефективен метод.
IAB Bulgaria работи интензивно за налагането на положителните практики на родния пазар, се споделя в решението на УС на IAB Bulgaria, a ръководителят на сдружението Христо Христов е уверен, че приемането на новите стандарти ще бъде от изгода и на потребителите, и на медиите, и на рекламодателите. Макар и да е единствено целесъобразно, използването на новите правила ще докара до развиване на цифровия пазар у нас. Всички водещи медии и рекламодатели ще се съобразят с новите стандарти на IAB, безапелационен е Христов.
 Христо Христов
Първата компания, подкрепила самодейността на IAB Bulgaria, е цифровата компания Нетинфо. В портфолиото на компанията влизат някои от най-известните български уеб сайтове, измежду които АБВ Поща, Vbox7.com, Vesti.bg, Dariknews.bg, Nova.bg, Gong.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg и други.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР