Българският износ за САЩ бележи ръст от 50 на сто

...
Българският износ за САЩ бележи ръст от 50 на сто
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Българският износ за САЩ бележи ръст от 50 на сто през 2021 г.

Българският експорт за Съединени американски щати бележи растеж от 50 на 100 през 2021 година Това заяви служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на интернационалната конференция " EXPLORE U.S. " Форумът е проведен от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП), Посолството на Съединени американски щати и Американската комерсиална камара в България, заяви Българска телеграфна агенция.

Министърът акцентира, че Съединени американски щати са освен един от най-големите пазари в света, само че и измежду най-конкурентните. Щом българските компании съумяват да се развиват там по този метод, това единствено приказва за качеството на техните артикули и качеството им като компании, добави той.
Стоянов цитира данни на Американската комерсиална камара в България, съгласно които Съединени американски щати са в топ 6 на задграничния бизнес у нас.
Икономическият министър окуражи деловите среди на Съединени американски щати и България да влагат в двете страни. Проучете България, инвестирайте тук, елате в България, тъй като българските гении може да са точно това, което ще подсигурява растежа ви и на следващия ден, в тези времена на рецесия, обърна се министърът към представителите на бизнеса на Съединени американски щати. Той посъветва българските компании да бъдат смели и да се възползват от услугите на Агенцията за дребните и междинните предприятия и на българските търговски аташета. Погледнете на влизането на пазара в Съединени американски щати като действителност, а не като фантазия, прикани министърът българските настоятелен среди.

Никола Стоянов посочи, че България и Съединени американски щати географски са надалеч, само че стопански са близо, с помощта на напъните на бизнеса на двете страни и на бизнес-организациите и държавните институции. Днешните спешни времена са и времена на благоприятни условия, само че с цел да могат те да бъдат оползотворени, е значимо постоянното партньорство, означи министърът.

Той заяви, че по новата самодейност на икономическия министър - " Закуска с вложители ", след срещите с представители на австрийския бизнес, са планувани такива с деловите среди на Германия и Франция, и изрази вяра скоро да има среща и с бизнеса от Съединени американски щати.

 

Изпълнителният шеф на Агенцията за поощряване на дребните и междинните предприятия Бойко Таков заяви, че след няколко дни ще има комерсиална задача до Съединени американски щати с присъединяване на 9 български компании от финтех бранша, които ще посетят едно най-големите изложби там.

 

Българските компании имат място на американския пазар, те към този момент са го намерили - значително някои от тях, добави Таков по време на интернационалната конференция " EXPLORE U.S. " Форумът е проведен от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, посолството на Съединени американски щати и Американската комерсиална камара в България.

 

          Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР