Българският интерес не е да се снишим, да сме по-тихи

...
Българският интерес не е да се снишим, да сме по-тихи
Коментари Харесай

„Българският интерес не е да се снишим и да сме по-ниски от тревата“

Българският интерес не е да се снишим, да сме по-тихи от най-тихите, да сме по ниски от тревата. “

Това сподели министър-председателят Кирил Петков, който от парламентарната естрада уточни претекстовете, поради които отстранява Стефан Янев от поста министър на защитата.

С това изявление министър председателят отговори и на водача на „ Възраждане “, който малко преди този момент съобщи, че България би трябвало да се сниши във връзка с войната в Украйна, която е на по-малко от 200 км от България, и по никакъв метод да не оказва помощ на Украйна. Костадин Костадинов изиска оставката на държавното управление поради твърдата позиция на Петков в поддръжка на Украйна.

Българското държавно управление чака, когато има хиляди починали, има обстрел върху нашето малцинство, когато би трябвало през нощта да извеждаме българи с рейсове, това се назовава война. А не интервенция. И ние ясно би трябвало да осъдим това с верните термини, а не да се употребяват смекчаващи думи “, сподели Петков.

С тези свои думи той реферира върху отхвърли на Стефан Янев – доближен на президента Румен Радев и негов длъжностен министър председател – да употребява думата „ война “ за войната в Украйна.

Другият претекст за освобождението на Янев е, че той, с обява във Фейсбук, сложи под подозрение оцеляването на държавното управление, в случай че бъде отхвърлен.

Никой министър на това държавно управление няма право да прави лична външна политика през Фейсбук. Никой министър няма право да се усеща, че е залог за стабилността на това държавно управление. Такива самодейни изявления, че в случай че не е министър, държавното управление няма да е устойчиво, няма по какъв начин да се търпят от този състав на Министерския съвет. Това държавно управление не може да е залог или по някакъв метод вкарано в конвенционалност на който и да било “, сподели министър-председателят.

Премиерът описа, че късно нощес – по мрачно и под заплахата от съветски удари – са евакуирани от Украйна с рейсове 190 българи.

„ Имахме дребен прозорец, успяхме да изведем хората с рейсовете и това е изключително значимо тъй като има 60-километров съветски ескорт, въоръжени сили, които вървят към Киев “, сподели Петков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР