Българският холдинг Еврохолд, който управлява застрахователната група Евроинс с дъщерно

...
Българският холдинг Еврохолд, който управлява застрахователната група Евроинс с дъщерно
Коментари Харесай

Евроинс иска €500 милиона обезщетение за отнетия лиценз в Румъния

Българският холдинг " Еврохолд ", който ръководи застрахователната група " Евроинс " с дъщерно сдружение в Румъния ще съди Румънския орган за финансов контрол (ASF) на съображение, че отнемането на разрешението на Евроинс е осъществено в нарушаване на румънското законодателство и законодателството на Европейския съюз. Това заяви ръководителят на надзорния съвет на " Еврохолд България " Асен Христов, представен от Romania Insider.
 Снимка 351488
Източник:

Холдингът ще търси обезщетение от €500 милиона, акцентира Христов. От тях €270 милиона за цената на инвестицията, направена от групата " Еврохолд " в " Евроинс Румъния ", плюс €230 милиона за загубите, породени на компанията след отнемането на разрешението за активност.
 Асен Христов: прехвърлихме по-голяма част от румънски активи и пасиви на “Евроинс ” в България
Асен Христов: прехвърлихме по-голяма част от румънски активи и пасиви на “Евроинс ” в България

Румънският гаранционен фонд е съвсем празен поради банкрута на румънски осигурител

Асен Христов обаче прецизира, че компанията му е подготвена " да не помни тази неприятна история ", в случай че ASF върне лиценза на " Евроинс ", написа Profit.ro.
 Снимка 262589
Източник:

" Еврохолд " ще изпрати презентация за настоящото положение на " Евроинс Румъния " до няколко румънски институции - Президентство, държавно управление, Сенат, Камара на депутатите, Министерство на обществените финанси, ASF и EIOPA, Комисията за финансов контрол на България, както и до Европейския парламент и Европейския комисия.

Припомняме, че на 17 март румънският финансов контрол лиши разрешението за активност на застрахователната компания Euroins Romania Asigurare-Reasigurare S.A. ( " Евроинс Румъния " ). Това стана ясно от на регулатора, съгласно което в застрахователната компания са регистрирани признаци на положение на неплатежоспособност.

Едната от подхванатите от страна на надзора ограничения е разкриване на произвеждане по неплатежоспособност, а другата е назначението на Застрахователния гаранционен фонд като краткотраен админ на сдружението, със задача да обезпечи администрацията и ръководството на активността на застрахователя.

Румъния лиши лиценза на застрахователя " Евроинс "

Мотивът са " регистрирани признаци на положение на неплатежоспособност " на застрахователната компания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР