Българският генерален консул в Битоля Димитър Иванов подписа две споразумения

...
Българският генерален консул в Битоля Димитър Иванов подписа две споразумения
Коментари Харесай

България предоставя почти 85 000 лв. на РС. Македония за социални проекти

Българският общоприет консул в Битоля Димитър Иванов подписа две съглашения за 2021 година за планове, финансирани от Република България по линия на формалната помощ за развиване и филантропична помощ, оповестиха от Министерството на външните работи.

Проектите са в областта на образованието и за подкрепяне развиването на потенциала за избавителни интервенции при бедствия, повреди и произшествия . Тяхната обща стойност е 84 900 лева

59 900 лева са избрани за Дружеството за " Македонско-Българско другарство " от град Битоля. Парите са за подкрепяне на деца от обществено слаби и многодетни фамилии от главните и междинни учебни заведения на територията на консулския окръг, както и за възстановяване на просветителния развой в интервала, в който се сблъскваме с пандемията от ковид.

С второто съглашение сдружението " Горска работа за избавяне " от град Битоля ще получи 25 000 лева за повишение степента на техническа обезпеченост за осъществяване на интервенции по търсене и избавяне на потърпевши при бедствия, повреди и произшествия.

Бенефициерите показаха своята огромна признателност към българската страна за оказаната помощ и поддръжка, осведомят от ведомството.
 С 835 009 лева подкрепяме планове в районен съд. Македония, Молдова, Армения и Виетнам
С 835 009 лева подкрепяме планове в районен съд. Македония, Молдова, Армения и Виетнам

Социални, просветителни и културни планове

Споразуменията са осъществяване на признатото по-рано този месец от Министерския съвет на Република България за финансиране на планове в Република Северна Македония, Молдова, Армения и Виетнам .

Средствата са от бюджета на Министерство на външните работи, предопределен за публична помощ за развиване и филантропична помощ. Проектите са определени в сходство със дилемите на българската външна политика, измежду които са укрепването на европейската вероятност на страните от Западните Балкани , стимулиране на социално-икономическото развиване на страните сътрудници.
 Правнук на Димитър Миладинов акцентира помощта на България към районен съд. Македония
Правнук на Димитър Миладинов акцентира помощта на България към районен съд. Македония

Над 100 000 души се прехранват с помощта на " българските паспорти ", признава той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР