Българският футболен съюз продължава усилената работа по изграждане на единна

...
Българският футболен съюз продължава усилената работа по изграждане на единна
Коментари Харесай

БФС с важно решение за българските таланти

Българският футболен съюз продължава усилената работа по създаване на единна методология и философия за развиването на националните тимове, оповестява уеб сайтът на централата. Една от основните стъпки за реализирането на дълготрайните цели, заложени в стратегическата стратегия във връзка с представителните ни отбори, е ангажирането на експерти в теоретичната и практическата подготовка на гении с вероятност за кадрово застраховане на другите национални сформира в бъдеще.

Днес контракт като основен методист на юношеските национални тимове на България подписа Лъчезар Димов. Макар и едвам 28-годишен, младият специалист има стабилен опит като треньор и анализатор в немския футбол и по-конректно в школата на ФК Кьолн, както и в Германския футболен съюз.

Димов получава дипломата си в специалността „ Спортни науки и треньорска активност “ в един от най-престижните спортни университети в света – този в Кьолн. През 2014 година стартира образование, а след това и работа като анализатор към националните тимове на Германия под управлението на тогавашния селекционер Йоаким Льов. През 2016 година започва и като треньор в детско-юношеската школа на Кьолн, където работи до скоро. Качествата му се правят оценка по достолепие в един от най-традиционните клубове в немския футбол, а работата му притегля вниманието на техническия шеф на БФС Георги Иванов.

Сред главните цели пред Димов в качеството му на основен методист ще са правене на единна методика по Програмата за развиване на детско-юношеския футбол и нейното имплементиране, включително образование на треньорски фрагменти по райони, както и правене на общи игрови и подготвителни правила в работата на националните тимове в диапазона U15-U19. Друга значима задача пред Димов ще е дигитализирането на подготвителния и игровия развой в националните ни отбори за образуване на база данни и следене на развиването на футболистите в дълготраен проект.

„ Възможността, която получих от страна на Българския футболен съюз, е голямо предизвикателство, само че и страховит късмет за мен да направя идната стъпка в моето професионално развиване. Благодарен съм за оказаното доверие и се надявам, че посредством експертизата си ще съм потребен за по-доброто бъдеще на българския футбол “, съобщи Димов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР