Българският футболен съюз излезе с позиция срещу претендента за президентския

...
Българският футболен съюз излезе с позиция срещу претендента за президентския
Коментари Харесай

БФС атакува: Г-н Бербатов става досаден и смешен

Българският футболен съюз излезе с позиция против кандидата за президентския пост на последния Конгрес Димитър Бербатов и хората от щаба на 7-кратния Футболист №1 на България, наречени присмехулно „ беквокалисти “.

От Централата опровергават изнесените през вчерашния ден изказвания, че 3000 деца били лишени от опцията да практикуват най-популярния у нас спорт. От БФС изясняват и за какво са изхвърлени още 41 клуба от системата на Съюза.

„ Ръководството на Българския футболен съюз с изненада открива, че самозваните радетели на справедливостта в българския футбол от ден на ден залитат към мантрата, че лъжата, повторена 100 пъти, се трансформира в истина.

Последната им медийна изява тръби, че Изпълнителният комитет на БФС с лека ръка е изхвърлил 41 клуба, и по този метод е оставил три хиляди деца без опция да практикуват обичания си спорт. Че измежду членовете на БФС се прави чистка, единствено и единствено безконечният кандидат да не вземе „ сигурна “ победа на идващ конгрес.

Популизъм с недобре скрити детайли на сляпа управническа упоритост.

На вниманието на господин Бербатов и беквокалистите му – нито след драматическото им зрелище на 18 март предходната година, нито сега, Българският футболен съюз е забранявал на деца да играят футбол или да вземат участие в турнири; нещо, което дебело подчертахме сега, в който точно той и екипът му подстрекаваха малолетни да вандалстват пред Дома на футбола.

Нещо повече – доста от отстранените клубове към този момент са се пререгистрирали и правят активността си – право, което Уставът на БФС дава.

И като става дума за правилник – претекстовете за изключване от участие във федерацията са или безучастие в спортна активност, или неплащане на членски импорт, или свързани лица в управата, или редовно нарушение на устава и вътрешните актове на БФС, да вземем за пример – вмешателство на външни лица и организации във вземането на решения на футболен клуб.

Законът за юридическите лица с нестопанска цел дава опция на всеки клуб да подаде тъжба пред последващо Общо заседание и надлежно да възвърне статута си при утвърждение.

Що се отнася до „ хилядите “ деца (тъй като другата отчетлива наклонност на господата е да употребяват деца, без значение за измама или подстрекано хулиганство), господин Бербатов услужливо подминава обстоятелството, че в границите на няколко месеца Българският футболен съюз одобри за членове 66 клуба, множеството от тях – академии и школи с фокус върху развиването на детско-юношеския футбол.
Разбира се, те биват неглижирани по една елементарна причина – не могат да гласоподават на идващ конгрес. Не са забавни.

Г-н Бербатов също по този начин премълчава, че БФС непрекъснато провежда мероприятия и съревнования в поддръжка на децата – единствено тази седмица в София, Трявна и Албена ще се проведат три шампионата с присъединяване на (наистина) хиляди деца. Хиляди минават ежеседмично и през терените на Национална футболна база „ Бояна “.

Ако господин Бербатов разполагаше с нужния управителен (или различен професионален) опит, несъмнено щеше да уточни изказванията си, тъй като щеше да е наясно, че с сходни скалъпени обвинявания само може да стане скучен и комичен.

Но пък много по-мъдри хора са споделили, че опитът е това, което получаваш, когато не получиш това, което искаш “, написаха от БФС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР