Българският футболен съюз и Министерството на външните работи осъществиха знакова

...
Българският футболен съюз и Министерството на външните работи осъществиха знакова
Коментари Харесай

Статуята на Исус в Рио грейва в цветовете на България на 3 март

Българският футболен съюз и Министерството на външните работи реализираха знакова самодейност, с която уместно да бъде маркиран националният празник на Република България, както и да бъде почетен стогодишния празник на БФС.

Навръх 3 март Статуята на Христос Спасител на хълма Корковадо в Рио де Жанейро ще бъде осветена в цветовете на националния байрак. Проектът, част от честванията на кръглата годишнина от началото на проведения футбол у нас, беше осъществен по персонална самодейност на президента на БФС Борислав Михайлов, вицепрезидента Михаил Касабов и Н.Пр. Божидара Сърчаджиева, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Бразилия, оповестиха от Българския футболен съюз.

Един от най-знаменитите монументи на международната просвета ще грейне в бяло, зелено и алено в тъкмо 19:30 локално време на 3 март (30 минути след среднощ на 4 март българско време), а церемонията ще бъде предавана онлайн в канала на Посолството на Република България в Бразилия в YouTube.

Инициативата е и самобитен жест на почитание и респект от страна на Българския футболен съюз към Краля на футбола Пеле, умрял в края на 2022 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР