Българският футболен съюз (БФС) ще организира конгрес за избор на

...
Българският футболен съюз (БФС) ще организира конгрес за избор на
Коментари Харесай

Изпълкомът реши: Конгресът за нов президент на БФС да е на 15 март

Българският футболен съюз (БФС) ще провежда конгрес за избор на нов президент на 15 март 2024 година Заседанието ще се организира в хотел " Маринела " в столичния квартал " Лозенец ". Това беше обявено след Изпълком, който се организира през днешния ден.  

" Конгресът ще бъде на 15 март в хотел " Маринела ". Имаше разногласия за залата, аз предложих залата на Народното събрание . Оставката на Борислав Михайлов се приема на конгрес, а не от нас ", сподели Валентин Михов, някогашен президент на БФС, във връзка с хвърлената от Михайлов оставка предходната седмица. Михов добави, че съгласно юристите няма проблем по отношение на това, че Михаил Касабов към момента не е вписан в Търговския указател като краткотрайно изпълняващ длъжността президент на БФС.

Относно дали ще се кандидатира за президентския пост, Михов показа: " Защо не? ", като добави, че чака доста огромни кандидатури на идния Конгрес поради обстановката във футбола и в страната.

До свикването на конгрес се стигна, откакто на 26 ноември дългогодишният президент Борислав Михайлов подаде оставка. Той го направи 11 дни след невиждания митинг против управлението на родния футбола и ръководството му в последните 18 години. Тогава Михайлов съобщи, че е " горделив от постигнатото " и даже насочи обвинявания към опозицията си и медиите.

Конгресът ще бъде трети в границите на по-малко от три години. Извънреден подобен имаше през 2021 година, когато Михайлов победи Бербатов с 241 гласа против 230. След това през март 2022 година се организираха нови избори, които след това бяха анулирани, а най-после Димитър Бербатов организира конгрес самичък. Клубовете, взели участие в него, обаче имаха проблеми с футболния съюз, като огромна част от тях бяха изключени.

Конгрес на БФС въпреки всичко имаше - на 20 май 2022 година , само че на него не бяха взети никакви основни решения за бъдещето на футбола, а само бе признат бюджетът на централата. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР