Българският футболен съюз (БФС) раздаде по 60 топки за клубовете

...
Българският футболен съюз (БФС) раздаде по 60 топки за клубовете
Коментари Харесай

БФС раздаде по 60 топки на клубовете от Първа лига

Българският футболен съюз (БФС) раздаде по 60 топки за клубовете от Първа лига от продукта, който е формален за шампионата в efbet Лига. Представителите на клубовете от елита имаха опция да получат топките от домакина на футболния съюз тъкмо преди началото на жребия.

Топката е артикул на Адидас и беше направена от немския състезателен колос особено за Световното състезание в Катар през 2022-а година. Тя носи и името Приключение и към този момент е тествана от българските тимове. За новия сезон този артикул остава публична топка на българското шампионата.

Даваме по 60 топки на клуб и им пожелаваме сполучлива подготовка и сполучлива нова спортно-състезателна година. Миналата година шампионата беше доста забавно. Не се знаеше нищо като извънредно класиране нито в Първа лига, нито във Втора, даже и в Трета имаше доста завладяващ край. Пожелавам на тимовете през новия сезон да покажат още по-добри игри и да имаме още по-силен сезон, съобщи пред публицистите Директорът на Първенства и шампионати Валентин Чакъров.

Форматът на шампионата остава същият, както и този за Купата на страната. Кръговете с датите и часовете ще бъдат направени след жребия за европейските клубни шампионати, който е на 20-и и на 21-и юни. Както знаете, следващата година има Европейско състезание и заради тази причина еfbet Лига ще завърши в края на месец май. През есента всички кръгове ще се изиграят в уикендите, а единствено един промеждутъчен е очакван - през септември, съобщи президентът на Професионалната лига (БПФЛ) Атанас Караиванов.

Неделчо Михайлов от Направление Спортно-техническо разгласи, че последният есенен кръг ще се изиграе на 10-и декември, а на 17-и в последния месец от годината е аварийна дата за изиграване на отсрочени мачове. Пролетният дял на сезон 2023/24 ще стартира на 18-и февруари.

Жребият за шампионата във Втора лига ще се изтегли другата седмица, когато Лицензионната комисия прегледа документите на тимовете там. Единствено повече работа има при новаците от четирите Трети лиги. Вчера е предходна ревизия на стадионите на Марек (Дупница) и на Бдин (Видин), а в идващите дни ще бъде направена такава в Балчик и Несебър.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР