Българският футболен съюз (БФС) използва опита на Унгария за развитие

...
Българският футболен съюз (БФС) използва опита на Унгария за развитие
Коментари Харесай

Борислав Михайлов: Вече ползваме унгарския пример за развитие на таланти

Българският футболен съюз (БФС) употребява опита на Унгария за развиване на надарени футболисти, разгласи президентът на организацията Борислав Михайлов.

По думите му БФС " към този момент интензивно работи по създаване и въвеждане на стратегия за стимулиране на клубовете за развиване на лични фрагменти посредством система за работливост, в която всеки клуб, взел участие във образуването на даден перспективен състезател, получава финансови отчисления за всяка минута, която той записва в професионалния футбол ".

Системата планува хонорари за всички школи, които работят и поставят старания за развиването на състезателите си. Според думите на Михайлов в обява във " Facebook " наградите на годишна база могат да бъдат " съществени ", без да се загатва сума.

" Искрено имам вяра, че сходни планове и интензивности, които Българският футболен съюз ще осъществя в новия си четиригодишен мандат, не просто ще оказват помощ финансово на дребните клубове, които са в сърцевината на футбола ни, само че и ще доведат до действителен резултат в развиването на младите и надарени български играчи на професионално равнище ", прибавя Михайлов.

Последното решение на изпълнителния комитет на БФС по тематиката. То е обвързвано с финансовото подкрепяне на клубове, които употребяват юноши от школата си, и планува награда от по 250 лв. за всеки футболист, роден след 1 януари 2000 година, който е изиграл най-малко 45 минути в дадена среща от шампионата.

Условието е въпросният футболист да е " с изиграни минимум два цялостни поредни сезона от сезона на навършване на 16 година във футболния клуб ". Другото конкретизиране е, че БФС би плащал на съответния клуб за не повече от двама такива състезатели в дуела (т.е. до 500 лв. на мач). При 36 дуела през сезона даден клуб може да си обезпечи 18 000 лв., в случай че във всяка среща пуска по двама свои юноши за най-малко 45 минути.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР