Българският футбол се готви за историческа вечер. Днес четири отбора

...
Българският футбол се готви за историческа вечер. Днес четири отбора
Коментари Харесай

Българският футбол и нeговата историческа вечер в Европа

Българският футбол се готви за историческа вечер. Днес четири тима от Първа лига ще играят в Лига Европа.

" Лудогорец ", ЦСКА, " Левски " и " Локомотив " (Пловдив) излизат за първите си срещи от втория квалификационен кръг.

Българското присъединяване ще открие " Левски ", който в 18.30 ч. гостува на АЕК (Ларнака) в Кипър. Сините ще се опитат да измъкнат добър резултат против сложен противник, като треньорът Петър Хубчев е убеден, че тимът му ще се показа мощно.

" С който и да играем, любимец са нашите футболисти. Уважаваме всички противници, само че любимци са тези момчета, които са тук. Познаваме задоволително добре целия тим на АЕК ", сподели Хубчев в навечерието на мача.



" Левски " сподели положително лице в първия кръг против " Ружомберок ", като сините записаха две победи с по 2:0. Притеснителното за българския тим е, че УЕФА още веднъж проверява отбора поради байрак със неразрешен знак, като от клуба приканиха почитателите да поддържат тима без хулигански прояви в Ларнака.

В последните дни " Левски " продължи селекцията си с привличането на двама чужденци, като Хубчев ще може да употребява новото попълнение Насиру Мохамед в мача против АЕК.

ЦСКА и " Локомотив " ще продължат българското присъединяване за деня в 20.30 ч. Тимът от Пловдив се завръща на европейската сцена след 13-годишно спиране с домакинство на " Спартак " (Търнава).

ЦСКА приема хърватския " Осиек " в разгара на бурно разразилата се рецесия. Ръководството на клуба видя виновността в себе си след слабото начало на сезона в шампионата и побърза да предприеме дейности.



Първата рокада беше назначението на Люпко Петрович за треньор, който до момента изпълняваше функционалности на асистент и консултант. Той съобщи, че има богат опит с превъзмогването на тежки моменти в клубовете, в които е работил, и сложи за цел пред тима да влезе в групите на Лига Европа. В опит да заздрави отбраната си ЦСКА притегли испанския защитник Раул Албентоса, който има 93 мача в Ла Лига.

" Имам опит с това по какъв начин да се оправям с рецесията. Собственикът на клуба Гриша Ганчев мисли 24 часа за футбол, даже загърби бизнеса си. Ако треньорите и футболистите мислим по 24 часа за футбол, ще излезем от рецесията. Най-краткият път към това са успехите ", сподели Петрович.

Той познава добре тима на " Осиек ", като в него прекара огромна част от футболната си кариера. Пътят му в треньорството също стартира от хърватския клуб, като първите му стъпки бяха с юношите на отбора през 1984 година, а по-късно пое мъжкия състав.

Българското присъединяване за деня ще завърши с мач на първенеца " Лудогорец ". Тимът гостува в Исландия на " Валур " от 22 ч.

В началото на сезона " Лудогорец " разгласи високи цели, само че в този момент отборът ще се опита да вземе изправителен в Лига Европа, откакто фантазията за присъединяване в Шампионската лига се изпари още в първия кръг.

Отпадането от унгарския първенец " Ференцварош " беше последвано от проблем сред Марселиньо и треньора Стойчо Стоев. Бразилецът беше изваден от последния мач на състава против " Берое " и не пътува за Исландия поради държанието си, което беше несъмнено от Стоев като рецидив.

" Веднъж към този момент имах опцията да приказвам за Марселиньо. Той е отвън тима. В момента ни следва мач с " Валур ", който е по-голям от обстановката с бразилеца. Аз съм треньор, който дава опция на всеки един състезател да покаже, че не е попаднал инцидентно в " Лудогорец ", сподели Стоев преди мача в Исландия.

Програмата за футболния ден с българско присъединяване
18.30 ч.АЕК (Ларнака) - " Левски " директно по DIEMA SPORT
20.30 ч. ЦСКА - " Осиек " директно по BTV Action
20.30 ч. " Локомотив " (Пловдив) - " Спартак " (Търнава) директно по DIEMA SPORT 2
22.00 ч. " Валур " - " Лудогорец " директно по DIEMA SPORT
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР