Българският футбол е стигнал критичен кръстопът и се нуждае от

...
Българският футбол е стигнал критичен кръстопът и се нуждае от
Коментари Харесай

Спортният министър: Надявам се всеки момент да започне реконструкцията на Българска армия

Българският футбол е стигнал сериозен кръстопът и се нуждае от смяна. Това съобщи в " Защо, господин министър? " министърът на спорта Димитър Илиев.

Той разяснява и други настоящи тематики - финансирането на федерациите, реконструкцията на стадиона на ЦСКА " Българска войска ", както и разрухата в комплекси като " Червено знаме ".
 Събарят
Събарят " Армията " за 100 дни

Очаква се бутането на клубното оборудване да стартира в края на месеца

" Българският футбол е стигнал до сериозен кръстопът. В момента би трябвало да вземат решение футболните хора - дали да тръгнат нагоре или да продължат да се спускат надолу. През март месец те няма да вършат избор на лица, а на бъдеще. Моят зов към тях е да мислят и да изберат хора, които да ги поведат напред, тъй че още веднъж да имаме самочувствието на дребна, само че футболна страна. ", съобщи Илиев.

" Прекалено доста години ръководство не води до нищо положително. Впиване на властта в една институция не води до нищо положително. За мен е време за смяна - млади и енергични хора да влязат с хрумвания и визия по какъв начин да развият футбола. Иначе нищо положително не ни чака. "

" Има огромно разделяне в шахмата. Федерацията, която е лицензирана, трябваше да навърши една година активност, да има класирания и едвам тогава тя можеше да получи финансиране. Ще работя, като министър, за обединяването им. Такова разделяне се вижда и на доста други места. "

" Моделът, по който се ръководят и стопанисват всички спортни инфраструктурни обекти, е безусловно неправилен. Той ще докара до това, че всички те ще бъдат докарани до положението на " Червено знаме ".

Спортната инфраструктура е вкарана в търговски сдружения, които ръководят парцели за милиарди, а в това време всяка година генерират загуби за милиони. Тук би трябвало се направи промяна. Едва тогава можем да вършим проекти. "

" Надявам се всеки миг да стартира реконструкцията на ст. " Българска войска ", добави министърът по друга значима футболна тематика.

" Ние изсипахме рекордно огромен бюджет на федерациите. Тук, естествено, не можем да вършим връзка сред средствата и медалите. Очаквам положително показване на нашите олимпийци в Париж. Очаквам нашите състезатели да отидат там без напрежение, тъй като това проваля спортистите. ", продължи министърът.

" Федерацията по повдигане на тежести не получи средства, тъй като има отговорности към Национална агенция за приходите. В момента, в който те ги изчистят или сключат съглашение, незабавно ще получат финансиране. Бюджетът е заделен и няма кой да им го вземе. "

" Ние не сме проверяващ орган. Очакваме да излязат резултатите от инспекцията на президента на федерацията Ариф Маджид, с цел да вземем ограничения. Това, което се вижда обаче по извлеченията от банковата сметка, е че фактически има разходи, правени не по предопределение. Трябва да бъдат спокойни всички, които сега не получават заплата, че сега, в който се отпуши процесът с Национална агенция за приходите, незабавно средствата ще бъдат преведени. "
 Мистерия - има ли кулоар под терена на
Мистерия - има ли кулоар под терена на " Армията "?

Ето детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР