Българският филм (копродукция на България-Франция) Жените наистина плачат, който направи

...
Българският филм (копродукция на България-Франция) Жените наистина плачат, който направи
Коментари Харесай

Жените наистина плачат закрива 37-ия Варшавски кинофестивал

Българският филм (копродукция на България-Франция) " Жените в действителност плачат ", който направи международната си премиера в формалната селекция на кинофестивала в Кан, бе определен да закрие 37-ия Варшавски интернационален кинофестивал. Това ще се случи на 17 октомври oт 20 ч. Фестивалът в столицата на Полша е " А " категория, което го прави изключително значим за Източна Европа, както и за азиатския пазар.

Всички филми на режисьорското дуо Мина Милева и Весела Казакова са били в публична селекция във Варшава до момента. Първият им филм - " Чичо Тони, Тримата простаци и Държавна сигурност ", бе показан в документалното съревнование, а в страната ни провокира бурни полемики. Игралният им дебют - " Котка в стената ", получи премията на интернационалната рецензия ФИПРЕССИ през 2019-а, която го изпрати на европейските кино награди.

Двете авторки споделят, че за тях това е голяма чест, защото до момента не са имали откриващ или закриващ филм на този, по този начин значим за нашия район, фестивал.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР