Българският филм Диада е най-гледан в киносалоните у нас през

...
Българският филм Диада е най-гледан в киносалоните у нас през
Коментари Харесай

Диада оглави българския боксофис. Филмът на Marvel претърпява провал

Българският филм " Диада " е най-гледан в киносалоните у нас през миналия уикенд, като е събрал над 12 хиляди фенове. Това демонстрират систематизираните данни от българския боксофис.

Филмът на режисьорката Яна Титова задминава по-големи продукции, в това число " Капитан Марвел 2 " (The Marvels), чиято премиера също беше на 10 ноември. Българската лента, която споделя за насилието в учебното заведение, наред с доста други тематики, настоящи измежду младежите, е осъществя общи доходи от близо 156 хиляди лева

Наскоро тя беше отличена с огромната премия за пълнометражен филм на А Титова сграбчи наградата за най-хубав режисьор.

Продукцията на Marvel се класира на второ място в българския боксофис, като събира доходи от към 147 хиляди лева Следвана е от прожекциите на " Тролчета: Бандата се събира " (Trolls Band Together), " Котки в музея " (Cats in the museum) и " Нощна промяна във Фреди " (Five Nights at Freddy`s)

Това е едно от най-слабите представяния за филм от вселената на Marvel до момента, като намаленият интерес се следи и в други страни по света. С Съединените щати той съумя да оглави боксофиса, само че предварителните оценки на студиото демонстрират, че филмът е събрал едвам 47 млн. $ от продажби.

По данни на медийната компания за разбор Comscore " Капитан Марвел 2 " е най-слабо представящият се план на студиото. Той приключва под предходния рекордьор в тази категория - " Невероятният Хълк " от 2008 година, който събира малко над 55 млн. $ в премиерния си уикенд.

Според специалисти неуспехът на Marvel в този момент демонстрира провокациите пред студиото, които се развиват през последните години. Някои от тях показват, че по киносалоните и платформите за стрийминг има пренасищане на продукции със супергерои, което е довело до известна отмалялост измежду публиката.

Тази година Marvel въпреки всичко съумя да създаде няколко шлагера. " Пазители на галактиката част 3 " (Guardians of the Galaxy Vol.3) откри това лято със 118 млн. $, след което в последна сметка събра 845,6 млн. $ в международен мащаб. Филмът " Спайдър-мен: През Спайди-вселената " (Spider-Man: Across the Spider-Verse) на Sony завоюва 690,5 млн. $ в международен мащаб и даже се чака да бъде измежду кандидатите за " Оскар ".

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР